Vacante

#mare #litoral #litoral romanesc #eforie nord

La mare la Eforie Nord, statiune ieftina pe litoralul romanesc

Eforie Nord este o statiune cunoscuta nu doar prin faptul ca este una ieftina, ci si pentru ca ocupa pozitia a doua in seria celor mai mari locatii de pe litoralul romanesc. Nisipul usor grunjos si intrarea lina de pe plaja in apa marii recomanda aceasta locatie pentru familiile cu copii mici. 

Localitatea Eforie Nord este situata pe fasia de litoral dintre lacul Techirghiol si Marea Neagra, la aproximativ 15 kilometri de Constanta. Vecinatatea lacului Techirghiol o face potrivita pentru cei care isi doresc sa imbine soarele si marea cu tratamentele balneare, astfel ca statiunea se afla printre primele statiuni balneare cu regim permanent din tara.
 

Ce poti face in vacanta la mare la Eforie Nord
 

Daca esti in cautarea unor tratamente balneare la malul Marii Negre, ai la dispozitie nu numai unul dintre cele mai mari centre de fizioterapie din tara, Sanatoriul Efosan, ci si hoteluri si centre de tratament, printre care se afla si cel al grupului Ana Aslan.

Piscinele acestor centre au apa din Lacul Techirghiol iar tratamentele se fac inclusiv cu namol adus din statiunea vecina, recunoscuta pentru proprietatile sale curative.

In statiune ai la dispozitie mai multe modalitati de a-ti petrece timpul liber: poti merge la plaja, dar si pe terenurile de fotbal, tenis, baschet sau volei. Pasionatii sporturilor acvatice au posibilitatea de a incerca inotul, scufundari la mica adancime, paragliding, yachting, plimbari cu barca, ski-jet-ul sau hidrobicicleta.
 

Ce sa vezi cand mergi in vacanta la Eforie Nord
 

Orasul nu are foarte multe obiective turistice proprii, insa cei care isi doresc sa vada astfel de locuri au la dispozitie multe locatii deosebite in statiunile de pe litoralul Marii Negre. Exista insa un punct de atractie in oras: restaurantul Nunta Zamfirei, unul dintre cele mai celebre locuri de pe litoral, acolo unde se intampla in fiecare zi cate o nunta. In fiecare zi artistii din trupa restaurantului ofera un program artistic unic - o nunta traditionala care respecta atat meniul cat si obiceiurile romanesti.

Din Eforie Nord poti ajunge usor la Techirghiol, Constanta, Mamaia, Navodari, Costinesti dar si catre destinatii de pe malul bulgaresc al Marii Negre: Nisipurile de Aur, Duni, Constantin si Elena, Nessebar, Bourgas, Balchik, Obzor, Varna, Sunny Beach. De asemenea, poti porni in excursii si catre Adamclisi sau Delta Dunarii.
 

La plaja in vacanta la Eforie Nord
 

Plaja din statiune este lunga de aproximativ patru kilometri si de o latime variabila, intre 30 si 100 de metri. Partea cea mai lata se afla in partea de sud a orasului, in timp ce in partea nordica se afla segmentul mai ingust, care este strajuit de o faleza. Aceasta locatie este cunoscuta drept zona de promenada a orasului, accesul facandu-se pe scari.

Nisipul are un aspect de granule mai mari decat in alte statiuni de pe litoral precum Constanta sau Mamaia iar diferenta de nivel de la intrarea in mare nu este prea abrupta. Faptul ca intrarea in apa este una lina si usoara recomanda plaja din Eforie Nord pentru familiile care vor sa-si aduca copiii mici la mare. Anumite zone ale plajei au sezlonguri si umbrelute, precum si locuri de unde pot fi inchiriate echipamente pentru sporturile acvatice.

Vremea este calduroasa, acest loc fiind cunoscut pentru faptul ca are cantitati minime de precipitatii. Verile sunt calduroase, iernile blande iar in timpul verii soarele straluceste pana la 12 ore pe zi.
 

Cum ajungi la Eforie Nord
 

Daca vrei sa mergi spre Eforie Nord pe sosea, poti folosi DN39 (E 87), care trece prin Constanta si Mangalia, dar si cursele de maxi-taxi care circula regulat prin statiunile de pe litoral. Mai poti opta si pentru varianta trenului, care circula pe traseul Constanta-Mangalia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea