Vacante

#litoral bulgaresc #litoral #balchik

La mare la Balchik, statiunea regala bulgareasca

Cauti o destinatie de vacanta regala? Mergi la mare la Balchik : vei gasi aici nu doar discretie, ci si locuri speciale, incarcate de istorie. Palatul si Gradina botanica ce poarta urmele Reginei Maria a Romaniei te vor impresiona la fel de mult ca plaja linistita.
 

Ce poti face la mare in “orasul alb”, Balchik
 

Balchik, statiunea regala a Bulgariei, este cunoscuta sub mai multe nume: Balcic, Balchick, Krounoi. Recunoasterea ii vine nu numai datorita prezentei urmelor lasate de Regina Maria a Romaniei, ci si datorita vecinatatii cu statiuni precum Varna, capitala turistica de vara a Bulgariei.

Principalele puncte de atractie ale statiunii sunt cele legate de familia regala romaneasca: palatul Reginei Maria, care a gazduit si filmarile pentru pelicula Youth Without Youth , regizat de faimosul Francis Ford Coppola si gradina botanica, care poarta influenta primei doamne din regatul romanesc. In afara de aceste puncte, printre obiectivele turistice principale din oras se afla si muzee si galerii de arta, care te imbie sa le vizitezi.

Acest oras este potrivit pentru concediile la mare ale celor care iubesc plimbarile: poti merge spre Varna, Albena , Dobrich, sau spre capul Kaliakra, care se ridica direct din mare. Daca ai plecat din oras, poti cauta centrele spa din Touzlata, care detine doua lacuri cu ape sulfuroase.

Ai posibilitatea sa vizitezi urmele civilizatiei grecesti care s-au pastrat din antichitate, precum si strazile ce gazduiesc case construite in exterior din piatra alba (lucru care i-a adus orasului numele de “orasul alb”). Bineinteles, nu trebuie ocolite Gradina Botanica, care detine cateva mii de specii de plante si Palatul Reginei Maria, care te va incanta prin arhitectura. Nu ocoli nici aleea de pe coasta, unde vei gasi si zone cu mici golfulete si stradute, un muzeu etnografic si o biserica veche, cu hramul Sfantul Nicolae.

Iar daca te tenteaza ideea de a sta la o terasa pentru a admira peisajul, vei gasi aici multe astfel de locuri. Terasele si restaurantele din zona sunt recunoscute pentru romantismul lor, iar pasionatii de gastronomie vor pleca cu siguranta incantati.
 

La mare la Balchik, pe plaja aproape pustie
 

Plaja din aceasta statiune are nisip fin, anumite zone cu pietris si apa limpede. Exista locuri cu umbrelute si fotolii pentru plaja, dar si zone unde iti poti aseaza cearsaful de plaja. In apropiere vei gasi mici centre de unde iti poti inchiria echipament pentru sporturi acvatice - ski jet, dat banana, natatie etc., dar si pentru activitati de plaja: jucat volei, fotbal sau alte astfel de sporturi. Langa plaja vei gasi si baruri si restaurante, de unde iti vei putea procura mancare sau bautura, daca vei simti nevoia.

Pe nisipul de la Balchik vei gasi mai intotdeauna loc destul, pentru ca locul nu este unul care sa se caracterizeze prin aglomeratie. Astfel, iti vei putea face linistit baile de soare si cele in apa marii. Atentie insa la zona unde te cazezi, se poate ca daca te vei caza la o vila sa ai mai mult de mers pana la plaja.
 

Cat te costa vacanta la mare la Balchik
 

Pentru a te caza in aceasta statiune ai la dispozitie vile, apartamente si hoteluri. Preturile incep de la 20 de euro pe noapte in cazul hotelurilor si chiar de la 5 euro pe noapte, in cazul vilelor si apartamentelor, cu mai multe persoane.

Ca sa ajungi la Balchik poti merge cu autocarele care pleaca din orasele mari din tara si costa in jur de 40 de euro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea