Vacante

#neptun-olimp #litoral #litoral romanesc

La mare in fosta statiune exclusivista comunista, Neptun - Olimp

O vacanta la Neptun - Olimp inseamna nu doar mare, soare, plaja, ci si posibilitatea de a vedea locurile unde cei din vechea conducere comunista isi petreceau vacantele de vara. Statiunea gazduieste vilele din protocolul de stat, acolo unde familia ceausescu si apropiatii veneau in fiecare an, dar si hotelurile din fosta baza de tratament comunista. In timp, acestea s-au transformat in centre medicale si de spa, care atrag in fiecare an mii de turisti.

Ce sa faci la mare la Neptun - Olimp
 

Un concediu la Neptun - Olimp se poate concentra pe mai multe directii: una care sa mizeze pe spa si tratament si o alta care sa se concentreze pe plaja si plimbari.

Daca alegi varianta unui sejur de relaxare la spa, te poti indrepta spre centrul care ofera astfel de servicii si tratamente in cadrul cocor spa Hotel. Aici vei gasi specialisti in wellness care iti vor oferi consultatii si tratamente specializate: masaj, hidromasaj, gimnastica, aquagym etc.

Iar daca vrei sa mergi la tratamente de recuperare, te poti indrepta catre Complexul Doina, situat intr-o zona linistita, langa gara Neptun. Aici vei gasi tratamente de hidroterapie, electroterapie, impachetari cu parafina, masaj, sauna si aerosoli.

In cazul in care te tenteaza mai mult varianta unei vacante cu bronzat pe plaja si bai in mare, ai la dispozitie plaja statiunii care ofera locuri pentru toate gusturile. Iar daca esti pasionat de sporturile acvatice, aici vei gasi locul potrivit pentru a le practica. Valurile marii de la Neptun sunt potrivite pentru surfing, scuba-diving, ski-jet, plimbari cu barca si banana, dar si pentru inot sau pescuit. Pentru practicarea acestor sporturi poti fie sa inchiriezi echipamente de la centrele de pe plaja, fie sa le iei cu tine, daca le ai acasa.

Pe plaja poti juca volei sau fotbal pe nisip, iar in zona hotelurilor vei gasi locatii unde se practica tenis, baschet, fotbal, volei, tenis de masa sau biliard.

Viata de noapte a statiunii este una foarte activa, restaurantele, cluburile si cazinourile fiind deschise toata noaptea. Lor li adauga recitalurile de muzica usoara si populara si spectacolele de umor.

Iubitorii de plimbari si vizitat au la dispozitie locurile care mai amintesc inca de perioada comunista, atunci cand aceasta statiune era una exclusivista, dedicata mai ales membrilor partidului comunist. In plus, datorita vecinatatii celorlalte statiuni de la malul Marii Negre, mai poti vizita si alte obiective de pe litoralul romanesc. De asemenea, poti incerca si o incursiune spre statiunile de pe litoralul bulgaresc.
 

Plaja aurie si apa limpede la Neptun - Olimp
 

Nisipul plajei este unul auriu si cu multe scoici aduse de mare. Refluxul este cel care a cauzat ingustarea suprafetei plajei, nisipul fiind luat de apa marii si dus spre larg.

Apa nu este foarte adanca si destul de clara, in zilele cu mare calma se poate vedea fundul apei.

Plaja din Neptun are doi kilometri lungime si beneficiaza si de zone private, inchiriate de hotelurile din zona, care sunt dotate cu sezlonguri si umbrelute. Exista insa si locuri unde turistii isi pot aseza cearsafurile sau prosoapele de plaja.
 
Una dintre atractiile statiunii Neptun este plaja La Steaguri, care este considerata una dintre cele mai bine amenajate plaje de pe litoral. Aceasta are o latime medie de maxim 100 de metri si o intrare lina in apa. Ea se continua cu plaja din Olimp, cu care insa nu comunica direct. Cele doua sunt despartite de o zona care apartine statului, care gazduieste vilele apartinand protocolului de stat.

Sezonul dureaza din iulie pana in septembrie, insa in statiune se poate veni din luna mai pana in octombrie. Pentru a evita aglomeratia si a gasi plajele mai goale si mai curate, cele mai indicate perioade sunt lunile iunie si septembrie. 
 

Cat te costa o vacanta la Neptun - Olimp
 

In aceasta statiune vei gasi hoteluri de doua, trei si patru stele, apartamente de inchiriat, precum si posibilitatea de a te caza la pensiuni si case particulare. Preturile pornesc de la 100 de lei pe noapte, pentru o Camera dubla in hotel de doua stele si pot ajunge la peste 300 de lei pe noapte, in cazul locatiilor de patru stele care ofera si tratamente spa.

In aceste costuri sunt incluse cazarea si micul dejun, in cazul hotelurilor de trei stele, suplimentele de demipensiune sau pensiune completa ajungand la valori de 30-50 de lei.

Preturile apartamentelor se situeaza in jurul valorii de 180 de lei pe noapte, in timp ce pentru a sta la pensiune trebuie sa scoti din buzunar aproximativ 150 de lei pe zi, pentru o camera dubla. Majoritatea acestor locatii ofera acces la internet gratis si la bucatarie pentru pregatirea mancarii, precum si posibilitatea de a sta la aer curat in curtile interioare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea