Vacante

#mare #litoral #bulgaria #nessebar #litoral bulgar

La mare in Bulgaria. Descopera statiunea Nessebar, Dubrovnik-ul Bulgariei

O vacanta la mare la Nessebar te va incanta prin multitudinea de optiuni pe care ti le ofera aceasta statiune: posibilitatea de a vedea cladiri istorice din patrimoniul UNESCO, locuri cu viata de noapte agitata, spatii pentru pasionatii de activitati sportive. Iar la acestea nu uita sa adaugi baile de soare pe plajele cu nisip auriu si inotatul in locuri cu apa lina si deloc adanca.

Statiunea Nessebar, cunoscuta si sub numele de Nesebar, Nesebur, este un unul dintre cele mai importante orase de pe harta litoralului bulgaresc. Este supranumita “Perla Marii Negre”, respectiv “Dubrovnik-ul Bulgariei”, datorita urmelor pe care istoria le-a lasat pe teritoriul sau. Se afla localizata in apropierea celorlalte statiuni mari de pe partea bulgareasca a Marii Negre, precum Sunny Beach sau Nisipurile de Aur .
 

Cladiri din patrimoniul UNESCO si orasul nou - la mare la Nessebar
 

Istoria Nessebar-ului dateaza inca din Antichitate, atunci cand aici locuiau traci si greci, aceasta parte veche pastrandu-se pana astazi.

Orasul vechi a intrat in patrimoniul UNESCO in 1983, cladirile istorice bine pastrate atragand in fiecare an mii de turisti. Daca vrei sa vezi aceasta zona a statiunii, o vei gasi pe o peninsula, care este legata de cealalta de uscat printr-un istm care nu se stie daca a fost construit de oameni pentru a uni cele doua parti ale orasului sau este o creatie a naturii.

Daca pornesti la plimbare prin Nessebar, nu ocoli nici celelalte obiective turistice ale orasului: fortificatiile de la intrarea in oras, bisericile datand din secolele al XI-lea (cu hramul Sfantului Ioan Botezatorul ), al XIII-lea (inchinata lui Hristos Pantocrator) si al XIV-lea (cu hramul Sfantul Ioan Aliturgetos), casele de lemn amplasate pe teritoriul peninsulei Nessebar, ruinele zidurilor orasului, muzeul de arheologie care pastreaza obiecte din secolul V inainte de Hristos, precum si alte biserici si basilici construite pe intreg teritoriul orasului, unele datand chiar si din secolul V - VI. De altfel, aceasta statiune se poate lauda cu cel mai mare numar de locasuri de cult construite pe cap de locuitor. Cauta si urmele portului vechi pentru ca acest oras a fost in perioada bizantina un puternic centru naval la Marea Neagra.

Daca te tenteaza viata de noapte, vei gasi in partea noua a orasului cluburi, baruri si restaurante in care se petrece pana spre dimineata. Gurmanzii vor putea gusta din bucate traditionale bulgaresti si retete pastrate de-a lungul vremii de locuitorii zonei, pregatite in majoritate din peste si fructe de mare.

Pasionatii calariei, ai tenisului sau altor activitati sportive au la dispozitie terenuri de tenis, fotbal, baschet, sali de fitness, cluburi de biliard, bowling etc. Iar cei care vor sa invete sa stea in sa, pot apela la serviciile proprietarilor cluburilor de echitatie din zona.
 

Bai de soare si sporturi acvatice la mare la Nessebar
 

Sursa foto: holiday-rentals.co.uk

Plajele din aceasta statiune sunt printre cele mai intinse din zona de coasta a Marii Negre bulgaresti. Nisipul este alb si fin, cele doua plaje principale fiind amplasate in apropierea partii noi a orasului. Apa este limpede si nu prea adanca in zona tarmului, faptul ca adancimea creste progresiv facand aceasta zona potrivita pentru copii si inotatori incepatori.

Sezonul incepe din mai si dureaza pana in octombrie, iar lunile cele mai calduroase sunt iulie si august. Acest lucru determina un aport mare de turisti in aceasta perioada, majoritatea lor fiind familii cu copii.

Iubitorii sporturilor acvatice pot practica aici diferite astfel de activitati: surfing, water skying, parachute jumping, plimbari cu iahtul, hidrobicicleta sau scuterul, volei pe plaja etc. In plus, copiii au locuri special amenajate pentru ei cu piscine si locuri de joaca.
 

Cat te costa vacanta in Nessebar
 

Vei gasi in aceasta statiune cazare la hoteluri de la doua la cinci stele, vile si apartamente. Preturile pentru cazare la doua si trei stele pornesc de la 20 de euro pe noapte, in timp ce la patru si cinci stele minimele incep de la 40 de euro pe noapte. Majoritatea preturilor sunt exprimate pentru servicii all-inclusive, preturile pentru demi-pensiune fiind mai mici cu 5-10 euro pe zi.

Pentru a ajunge la Nessebar poti folosi cursele de autocar care pleaca din Romania sau masina personala. Pretul pentru un drum ajunge la 40-50 de euro la care se va adauga si taxa de statiune de 6 euro de persoana pentru adulti si 3 euro pentru copii.

 

Sursa foto : juwentur.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea