Vacante

#vacanta munte #drumetii # vacanta romania #valea prahovei #vacanta

La drum pe Valea Prahovei – pe orice vreme

Valea Prahovei ...un nume cunoscut de toata lumea, chiar si de oamenii care inca nu au ajuns sa vada si sa se bucure de acest tinut de vis. Valea Prahovei este considerata una dintre cele mai frumoase zone din tara, care te imbie la drum indiferent de vreme. Sunt perioade cand vremea se schimba deodata si totusi turistii continua sa vina in timpul liber pe aceste meleaguri, indiferent de anotimp.

 

Statiunile de pe Valea Prahovei ofera o multitudine de posibilitati de excursii in muntii din imprejurimi. Cei care isi doresc sa cunoasca una din cele mai pitoresti regiuni din tara noastra pot veni aici, in weekend, in concediu sau cand au timp liber. Sunt numeroase locuri de cazare Valea Prahovei, pentru toate gusturile si la preturi avantajoase. Aici te poti caza la pensiune, vila, han, conac sau hotel.

Legenda Pietrei Arse – Masivul Bucegi

Orice calator care strabate aceste meleaguri se indragosteste tot mai mult de fiecare coltisor, astfel ca isi doreste iar si iar sa se intoarca. Pentru a va convinge pot da un singur exemplu – masivul Bucegi – care te cucereste de prima data. Multi excursionisti au urcat la Piatra Arsa dar nu stiu daca au auzit de legenda ei, povestita in aceste locuri.

,,Cica s-au prabusit odata la zi de mare cumpana norii cerului peste Valea Prahovei si s-au pornit dealuri batrane de lut si s-au umflat garlele si s-au curmat si cale si poteca, de nu mai aveau pe unde trece dincolo de munti ciobanii din tara Barsei cu turmele lor. Dar ciobanul barsan stie sa nu e singur pe lumea lui D-zeu si ca romanu-i mult ca frunza codrului. Cu glas de bucium chema in patru parti ale cerului si vin cei de-o limba si vin si vin mereu...

si atatia venira, ca din zori de ziua pana la soarele a-chindie le-a fost de ajuns sa ridice cate un pumn din malul iezit pe vale si sa-l arunce intre Varful cu Dor si Jepi. Curatit-au asa toata Valea Prahovei si apele le-au asternut pat nou cu prund si nisip galben. Apoi ca altadata sa nu mai risipeasca ploile muntele de lut scos din Valea Prahovei, ciobanii gramadira peste el codri de lemn taiat si detera foc lemnelor de se prefacu lutul in stanca. si iata de ce acestui munte ii zisera de atunci Piatra Arsa.ˮ (legenda culeasa de V. A. Urechia)

Sinaia, statiune cu sezon permanent pe Valea Prahovei

Daca vrei sa vezi Castelul Peles si Castelul Pelisor trebuie sa vii in Sinaia. Aceasta statiune are cele mai multe obiective turistice de vizitat si posibilitatea de a face drumetii pe culmile montane din jur. Sinaia se afla la poalele muntilor Furnica, Piatra Arsa si Varful cu Dor. Din Sinaia poti face drumetii la Stanca Sfanta Ana timp in care te bucuri de peisajul oferit de Muntii Garbova care se vad in departare. Alte itinerarii sunt la Cabana Bradet, Cabana Varful cu Dor, Cabana Piatra Arsa.

Excursionistii care vin in Sinaia pot vizita cateva locuri deosebite in aceasta statiune, ca de exemplu:

  • Manastirea Sinaia
  • Castelul Peles
  • Castelul Pelisor
  • Casa lui Nicolae Iorga construita din piatra si lemn
  • Casa lui Anastase Simu
  • Casa lui George Enescu
  • Cetatea Rasnov (la 30 km de Sinaia)
  • Castelul Iulia Hasdeu, Campina (la 29 km de Sinaia).

De asemenea ei pot gasi foarte multe oferte de cazare Sinaia, pensiuni, vile elegante, case de odihna (Carpinis, Caprioara), hoteluri de lux (Paltinis, Sinaia).

Din Sinaia poti pleca spre alte statiuni din jur. Astfel poti ajunge in Azuga, Poiana tapului (6 km), Predeal (19 km) sau Busteni (8 km), unde te poti bucura de peisajul montan, in plina zona carpatica. Turistii care raman mai mult timp aici, au posibilitati de cazare Busteni cum ar fi de exemplu Hotel Silva si Pensiunea Cascada si posibilitatea de a face trase turistice de neuitat. in Busteni pot vedea:

  • Cascada Urlatoarea
  • Manastirea Caraiman
  • Castelul Cantacuzino.

In Busteni exista cel mai lung traseu cu telecabina din tara, care ofera avantajul de a admira un peisaj de vis. Acesta poate reprezenta o adevarata harta in relief in care se pot observa itinerarii pe care le pot face turistii in urmatoarele excursii din vacanta. Pe Platoul Bucegi se pot observa uneori capre negre si se pot face fotografii cu obiective unice in tara:

  • Varful Omu
  • Sfinxul
  • Babele
  • Crucea de pe Caraiman.

Pe Valea Prahovei turistii pot merge la schi, sunt numeroase partii deschise in anotimpul de iarna in Azuga, Predeal, Busteni, Sinaia.

De asemenea din Sinaia se poate ajunge destul de rapid la Brasov, sunt doar 45 km, dar si la Campina (29 km) si Breaza (24 km).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea