Vacante

La ce restaurant mancam in vacanta I

Mesele reprezinta una dintre principalele aspecte atunci cand ne planuim vacanta. Pachetele de vacanta propuse de operatorii turistici se caracterizeaza prin-un grad diversificat de servicii in acest domeniu, in functie de asteptarile clientilor.

 

De exemplu, daca plecam la mare cu familia si copiii, o alegere avantajoasa o reprezinta pachetele cu all inclusive.

 

restaurant cu autoservire

 

Intr-o astfel de unitate de alimentatie, consumatorul se servesc singuri cu preparate culinare si bauturi alcoolice si nealcoolice, la sticla. Dupa ce isi aleg produsele dorite, le achita la casa. Alimentele sunt distribuite in sistem de autoservire (linear), in sistem de bufet, alcatuindu-si meniul in circulatie nedirijata (free-flow), sau in sistem de carusel de autoservire (rotativ).

 

In Baile Felix poti gasi un restaurant cu autoservire unde preturile sunt accesibile si unde se poate plati cash sau cu cartea de credit sau debit.

 

Restaurant cu specific

 

Un restaurant cu specific pune in valoare obiceiurile gastronomice locale, sau ale unei alte nationalitati decat tara in care este localizat restaurantul. Aceasta valorificare se face la mai multe nivele, pornind de la design, dotare, uniforma personalului, entertainment, pana la bucatarie (produse din bucataria araba, mexicana, chineza, etc).

 

restaurant subacvatic2De exemplu, in Turcia gasesti la un hotel de 3 stele cateva restaurante diferite, printre care unul special pentru micul dejun. In Mamaia, la un hotel de 5 stele, una dintre unitatile de alimentatie pusa la dispozitie este o gradina-restaurant in stil venetian.

 

Tot in restaurantele cu specific intra cele de tip turcesc, grecesc, chinezesc, traditional romanesc, international, asiatic, italian, mexican, sud-american, otoman, spaniol.

 

Restaurant a la carte

 

Oferta unui restaurant a la carte poate consta dintr-un meniu cu produse care pot fi comandate separat. In alt caz, se comanda un fel principal , la care se mai adauga un fel, inclus in pret. In general, pachetele de vacanta ale agentiilor de turism au restaurante a la carte cu specific (japonez, international, turcesc, etc).

 

A doua parte a acestui articol o gasesti in La ce restaurant mancam in vacanta II.

 

 

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

 

 

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea