Vacante

#timp liber #relaxare #natura

Intoarcerea la natura. Activitati relaxante prin care sa ne reconectam cu mediul inconjurator

 

Dupa mai bine de un an de pandemie si restrictii, oamenii au inceput sa se intoarca tot mai mult la natura. Cu ajutorul ei putem gasi noi metode de a ne relaxa, daca nu am prea facut-o in ultima vreme, asa ca iti propunem cateva activitati in natura ce pot fi un adevarat medicament pentru suflet.

Idei de relaxare in si prin natura

Timpul petrecut in natura ofera creierului o stare de calm si pace, creste creativitatea, reduce iritabilitatea, imbunatateste puterea de concentrare si ne ajuta sa ne echilibram energia fizica si mentala.

1. Redescopera plantele

Daca ai un balcon generos sau spatiu scaldat de lumina naturala ori chiar o casa la curte, poti cultiva o multime de plante si flori, iar ingrijirea lor  iti va da o stare de bine pe care nu ai mai simtit-o de multa vreme.

Daca nu ai timp sau talent la gradinarit, fa-ti timp pentru a te opri, chiar si cateva minute, pentru a admira si a mirosi florile. Fa-o cand mergi intr-un parc, fara sa te preocupe faptul ca altii s-ar putea uita ciudat la tine; fa-ti timp pentru drumetii in padure, mai ales primavara, cand natura renaste si iti poate oferi un adevarat spectacol de arome si culori. Redescopera natura ca un copil care vede pentru prima data anumite flori, care simte pentru prima oara anumite mirosuri. Fa-ti timp pentru a iesi in aer liber si lasa soarele sa te mangaie, priveste norii si respira profund.

2. Organizeaza picnicuri sau excursii cu cortul

Vremea devine tot mai prietenoasa, iar daca ai curte, balcon, terasa sau daca timpul iti permite sa organizezi iesiri in aer liber, incearca sa organizezi un mic picnic; daca iti plac drumetiile in natura, porneste intr-o excursie cu cortul atunci cand vremea o permite. Acest gen de activiati reduc stresul si oboseala psihica, dar, mai presus de toate, te vor umple de energie. Daca poti, renunta la incaltaminte si da voie talpilor sa simta pamantul si sa absoarba din energia lui atat de benefica.

3. Imbratiseaza un copac

Se spune ca atunci cand imbratisezi un copac, acesta iti da o parte din energia lui si iti umple spiritul. De aceea, cu prima ocazie, imbratiseaza un copac si spune-i cat de fericita esti ca exista.

4. Planteaza flori sau copaci

Sa pui cu mana ta in pamant o planta, sa o ingrijesti si sa ii urmaresti evolutia iti va imbunatati stima de sine, inteligenta emotionala si autocontrolul. Este o modalitate minunata de a te conecta cu natura si de a participa activ la dezvoltarea ei. Odata ce ai facut-o, vizualizeaza cresterea plantei sau ia o pauza si contempla miscarea arborilor.

5. Fa-ti timp pentru drumetii

Nu e nimic mai reconfortant ca o plimbare in parc sau, si mai bine, intr-o padure. Nu doar ca iti va reduce nivelurile de stres si anxietate, dar privitul copacilor combate depresia si imbunatateste stima de sine. O drumetie la munte poate face adevarate minuni din acest punct de vedere.

Foto: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea