Vacante

#sighet #maramures #romania

In Sighetul maramuresean

O regiune a tarii mai putin discutata este Sighetul Marmatiei. Si totusi cei care merg acolo tin sa-si impartaseasca impresiile despre acest oras. Daca te pasioneaza istoria si arhitectura , cand ajungi in Maramures viziteaza Sighetul.

Cateva date dspre Sighetul Marmatiei Situat in nordul Romaniei, in Maramures, este delimitat de 3 rauri, Iza, Tisa si Rosioara. Este al doilea oras mare din Maramures, dupa Baia – Mare, care este resedinta de judet . Orasul este atestat documentar pentru prima oara in secolul al XIV –lea.

Ca sa ajungi in , poti merge spre Bistrita – Nasaud, prin pasul Setref, spre Satu Mare, sau Baia Mare. Problema transportului consta in numarul redus al trenurilor si in legaturile decalate ale microbuzelor care ajung din resedinta de judet pana in Sighet . Cel mai rapid este cu masina personala .

Ai de ales intre hotel, motel, vila sau pensiune. Pentru o camera dubla la un hotel de 2 stele platesti cam 95 de RON pe noapte. La o vila de 3 stele, pretul urca la 110 RON.
 

biserica SighetVizite in Sighet
 

Ai de vizitat cateva monumente si constructii vechi, care reprezinta importante puncte turistice ale zonei. Biserica romano - catolica dateaza din secolul al XVIII – lea si arhitectura este de tip baroc.

Monument al altei religii, si anume religia evreiasca, Templul Vijniter Klau sta marturie a unei vechi comunitati de evrei, dezvoltata inainte de al Doilea Razboi Mondial. muzeuInsa cel mai cunoscut punct de atractie pentru turisti este fara indoiala Muzeul Satului Maramuresean. In acest amplasament se doreste ca locuintelor vechi si conservate sa li se adauge altele, in scopul alcatuirii unei rezervatii de arhitectura taraneasca.

Pentru cumparaturi, iti recomandam sa incerci targurile din Sighet, celebre datorita obiectelor traditionale, masti, costume populare etc. In ceea ce priveste imprejurimile, ai posibilitatea sa faci o mica excursie la statiunea Borsa si sa vizitezi sate cu arhitectura din lemn, precum Bogdan – Voda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea