Vacante

#tari #hotel #cazare #camera

In ce tari gasesti cele mai ieftine camere de hotel

Ungaria si Polonia sunt doua dintre cele mai ieftine destinatii de vacanta, in ceea ce priveste preturile la cazare. Aceste tari au avut preturi reduse la sfarsitul anului 2010 si sunt in continuare recomandate si pentru 2011.

Polonia, Grecia si Ungaria, preturi chilipir
 

Potrivit site-ului hotel.info, la sfarsitul anului 2011, unele dintre cele mai ieftine camere de hotel erau in tari precum Polonia, Grecia si Ungaria. Iata preturile: Polonia: 75.65 euro, Grecia: 72.44 euro, Ungaria: 69.67 euro.

La polul opus se afla Rusia, cu cele mai scumpe hoteluri. Aici, in ultimele luni din 2010 tariful pentru o camera era de 147.25 euro. Rusia este urmata de Norvegia si Suedia, situate pe locurile 2 si, respectiv, 3, in topul celor mai scumpe camere de hotel.

Pe la jumatatea topului 20 se situeaza tari precum Italia, Austria, Turcia, cu preturi de sub 100 euro pe noapte pentru o camera de cazare.

Conform studiului realizat de site, preturile hoteliere din cel de-al patrulea trimestru din 2010 au crescut in medie cu aproximativ 2%, comparativ cu al patrulea trimestru din 2009.

Hotel.info este un serviciu gratuit de online , destinat atat operatorilor de turism, cat si turistilor in sine si cuprinde o baza de date cu peste 210.000 de hoteluri din intreaga lume.
 

Sofia si Cracovia , cele mai ieftine cazari in 2011
 

Sofia si Cracovia se situeaza pe locurile 1 si 2 intr-un top 40 al celor mai ieftine orase europene , pentru turistii straini. Totul este realizat de site-ul Price of Travel, care cuprinde o baza de date pentru costurile de calatorie in toate destinatiile importante din lume.

Conform studiului, cea mai ieftina cazare o gasesti intr-un Hostel din Sofia, Bulgaria, la doar 13.70 dolari USD. Pretul asigura cazarea cu mic dejun. Sofia este urmata indeaproape de Cracovia, Polonia, unde pretul unei nopti de cazare la un hostel este de 25 USD pe noapte. Cel de-al treilea loc este ocupat de Bucuresti, cu 31.87 USD pe noapte. Pe locurile 4 si 5 se situeaza Budapesta, Ungaria, cu 19 USD si Istanbul, Turcia, cu 13 USD.

Topul este realizat pentru turistii care calatoresc pe cont propriu, cu rucsacul in spinare si care sunt deschisi la ideea unei vacante in conditii modeste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea