Vacante

#turism #vacanta #sfaturi vacanta # siguranta in vacanta

Ia-ti masuri de siguranta pentru situatiile neplacute din vacanta

Orice calatorie are un potential de risc, iar evenimentele neplacute sau schimbarile de ultim moment sunt lucruri cu care orice turist se confrunta. Chiar si cea mai bine planificata vacanta poate avea parte de neprevazut. Important este felul in care te adaptezi la noua situatie si masurile de siguranta pe care ti le iei.

Iata ce poti face pentru a te bucura o vacanta cat mai frumoasa si mai lipsita de risc:

1. Documenteaza-te asupra destinatiei

Nu lasa pe seama operatorului aerian sau a agentiei de turism toate pregatirile calatoriei tale. Este important sa cunosti cate ceva despre destinatia in care ajungi pentru a face o impresie buna si pentru a-ti deschide cat mai multe usi. Invata cateva cuvinte in limba respectiva, afla cate ceva despre cultura locala, obiceiuri si eticheta. De exemplu, nu fa fotografii in templele din Nepal si nici nepalezilor fara sa ceri intai permisiunea.

2. Imbraca-te corespunzator

Multa lume este dezamagita cand are parte de o vreme proasta in vacanta. Insa putini sunt cei care isi rezerva cateva minute sa verifice clima regiunii respective, media maxima si minima de temperatura, precum si prognoza meteo pentru perioada de calatorie.

Cu aceste informatii, iti poti adapta tinutele zilnice, precum si programul de vacanta. In acest fel, chiar daca nimeresti intr-o perioada ploioasa, poti fi imbracat corespunzator pentru a vizita muzeele, bisericile, ceainariile sau librariile cele mai frumoase din acel oras.

3. Fa o asigurare de calatorie

Foloseste Cardul European de Sanatate sau fa o asigurare de calatorie. Daca trebuie sa anulezi calatoria, daca ti se pierde bagajul sau daca te imbolnavesti, vei putea primi sprijinul necesar.

4. Asigura-te ca iti cunosti drepturile si responsabilitatile

Situatiile neprevazute care apar in calatorii, cum ar fi o rezervare neinregistrata la hotel, pot fi prevenite sau rezolvate cand iti cunosti bine drepturile si responsabilitatile. Citeste cu atentie fiecare act pe care il semnezi si familiarizeaza-te cu procedurile de urgenta. Este important sa stii cum trebuie sa actionezi si cand, in asa fel incat sa nu ratezi ocazia de a primi un drept al tau.

Foto: nation.com.pk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea