Vacante

#hoteluri #destinatii de vacanta #colectii de arta

Hoteluri in care poti admira cele mai interesante colectii de arta

Unele hoteluri se disting de restul prin colectiile de arta pe care le detin. De la arta veche la cubism, tablourile, sculpturile si capodoperele detinute de anumite hoteluri din lume creeaza o atmosfera aparte.

Iata cateva dintre cele mai frumoase hoteluri in care poti admira colectii de arta impresionante:

The Joule, Dallas

The Joule este un hotel aflat in Dallas, intr-o cladire construita in 1927. In The Joule, turistii pot admira printurile pe matase ale lui Andy Warhol, denumite "Electric Chairs", precum si fotografiile Barbie realizate de David Levinthal.

New Majestic Hotel, Singapore

New Majestic Hotel este un hotel amenajat cu opere realizate de artisti special pentru el. Unele camere contin mesaje ascunse in operele de arta, care pot fi citite de catre turisti numai cand acestia stau intinsi in pat sau in cada. In Camera Oglinzilor, oamenii au senzatia ca sunt opere de arta in miscare. Aceasta incapere are peretii si tavanul din oglinzi.

21c Museum Hotel, Louisville

21c Museum Hotel este un hotel din Louisville, Statele Unite, unde exista o galerie de arta impresionanta cu opere de arta contemporane, care valoreaza mai multe milioane de dolari. Unele opere sunt semnate de artistul brazilian Vik Muniz, cunoscut pentru fotografiile sale inedite, cu alimente si gunoaie.

Gramercy Parc Hotel, New York

Gramercy Parc Hotel este un hotel din New York care are mai multe atractii unice, de la clubul de pe acoperis la parcul exclusivist Gramercy. Una dintre cele mai mari atractii o reprezinta colectia de arta semnata de artisti precum Picasso, Basquiat, Haring, Warhol.

Hotel du Petit Moulin, Paris

Hotel du Petit Moulin este un hotel parizian celebru pentru modul in care a fost amenajat. Hotelul are un decor realizat de creatorul de moda Christian Lacroix. Camerele sunt dotate cu bai mari si au un design surprinzator, in care elementele diferite sunt combinate intr-un mod inedit: flori salbatice si dungi, oglinzi venetiene si covoare Polka Dot.

Sursa foto: guardian.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea