Vacante

#deux alpes #schi #grenoble #franta #vacanta

Grenoble, capitala Alpilor si a zapezii

De ce s-ar opri la Grenoble turistul aflat in cautare de partii de schi?

Raspuns 1: pentru un ghetar . In statiunea Deux Alpes din apropierea orasului se schiaza atat vara cat si toamna pe unul dintre cei mai intinsi ghetari schiabili din Europa. Datorita zapezii de foarte buna calitate precum si a lipsei de crevase din acest ghetar, partiile de la Grenoble sunt preferate de catre majoritatea francezilor si nu numai.

Raspuns 2: pentru adrenalina la extrem. Partiile se intind pe 25 de kilometri, impartiti in 100 de piste care satisfac toate gradele de dificultate. Sunt amenajate excelent si urca pana ceva mai sus de 3.500 de metri. Accesul se face cu o telecabina , un funicular subteran precum si cu mai clasicele teleschiuri.Grenoble

De asemenea, ai posibilitatea sa inveti sa schiezi. Zilnic se formeaza grupe de schiori incepatori, conduse de antrenori cu experienta. Nici schiurile nu sunt o problema. In cazul in care nu vii echipat de acasa, gasesti numeroase magazine de unde poti inchiria sau cumpara tot ce ai nevoie pentru o vacanta la schi. Ai de ales intre preturi pentru toate buzunarele.

Raspuns 3: pentru Mont Blanc. De pe majoritatea partiilor vei avea o panorama splendida asupra celui mai inalt varf din Europa. Nu iti mai ramane decat sa faci poze.

Raspuns 4: pentru Bastilia. In zilele in care iei o pauza de la schi, iti garantez ca nu te vei plictisi in Grenoble. Vei avea ocazia sa descoperi un pitoresc orasel de provincie care pulseaza de cultura si veselie. Dupa cum singur ti-ai dat seama, celebra inchisoare nu lipseste nici din Grenoble. In acest caz, Bastilia este, de fapt, o fortareata care a servit drept punct strategic in secolul trecut precum si cel mai vast ansamblu arhitectural militar din secolul al XIX- lea.

Zidurile vechi ale cetatii se zaresc din oras, dar nu te lasa pacalit! Ai nevoie de cel putin o ora de urcus pentru a ajunge la Bastilia. In cazul in care nu te pasioneaza plimbarile pe munte, dar iti place sa zbori, este indicat sa iei "Les Bulles" (Bulele). Asa a fost alintata telecabina din Grenoble. Nu de alta, dar chiar are forma de bule. Ajuns sus, evident, te intampina panorama orasului. In primul rand observi cele trei imense turnuri care sunt un fel de emblema pentru Grenoble, inalta catedrala Notre Dame, raurile Drac si Isere si nu in ultimul rand, cele trei lanturi de munti care inconjoara orasul.

Raspuns 5: pentru Stendhal, marele scriitor francez. Autorul celebrului roman "Rosu si negru" s-a nascut la Grenoble. L-a criticat si l-a urat toata viata, insa fata orasului s-a schimbat simtitor in timpul acestor veacuri care ne despart de Stendhal. Nu ar fi o idee rea sa iti rezervi o zi si pentru cultura si sa vizitezi muzeul inchinat lui sau liceul care ii poarte numele. La intrarea acestuia, te asteapta Orologiul Solar. Dateaza din 1673 si inca functioneaza perfect. Nu are baterii, ci depinde de soare. Exact ca in secolul al XVII-lea.  

In centrul vechi ai ocazia sa vezi vechile ruine care inconjurau orasul precum si locuinte din secolul al XVII-lea. In cazul in care iti place arta, nu rata ocazia sa vizitezi Musee Grenoble, unde vei descoperi chiar si tablouri de Picasso. Arta contemporana o intalnesti la Le Magasin Centre National d'Art Contemporain care este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai complete muzee de arta contemporana din Franta. Si, foarte important, nu uita sa te plimbi prin cele doua piete principale (Place Sainte-Claire si La place Grenette) unde a inceput Revolutia Franceza.

Raspuns 6: pentru preturi. In acest sezon ai de ales intre pachete promotionale care includ 21 de urcari pe zi, la pretul de 18,70 euro sau varianta cu 51 de urcari pe zi, la pretul de 37,50 euro.

Autor: Violeta Neamtu

   

Grenoble- Franta

 

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea