Vacante

#restrictii grecia # vacanta grecia #grecia

Grecia impune noi restrictii. Cine nu va mai avea voie in baruri si restaurante

Grecia este coplesita din nou de cazurile de infectii cu noul coronavirus. Autoritatile elene au impus noi restrictii pentru a opri raspandirea virusurilor.

 

Astfel, toti clientii care vor intra in restaurante, baruri sau cafenele vor trebui sa faca dovada vaccinarii impotriva COVID-19 sau a testarii negative in ultimele 72 de ore, a anuntat marti guvernul de la Atena, transmite Reuters. Noile masuri vor intra in vigoare din august. Persoanele care servesc masa pe terasele restaurantelor nu vor trebui sa prezinte dovada vaccinarii sau a testului negativ.

''Este esential sa nu se dea impresia ca pierdem controlul asupra pandemiei, astfel ca industria noastra turistica poate functiona normal'', a declarat ministrul grec al dezvoltarii, Adonis Georgiadis, intr-o conferinta de presa.

O aplicatie lansata de guvern, COVID FREE GR, care poate scana certificatele digitale europene sau rezultatele testelor PCR va fi disponibila pentru restaurantele, barurile si cafenelele "indoor" pentru a se asigura respectarea noilor reguli.

Grecia a raportat luni 2.065 noi cazuri de COVID-19 si zece decese in 24 de ore. Numarul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus incepand din februarie anul trecut a ajuns la 440.872, dintre care 12.802 de cazuri fatale.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea