Vacante

#skopelos #grecia #insula # insule grecesti #litoral

Grecia autentica II: 7 panorame insulare in Skopelos

Pe o insula precum Skopelos, oriunde te afli pozitionat ai in fata o panorama pe care aparatul de fotografiat o poate reproduce doar partial. Plajele lungi, destinatiile turistice populare, devenite si locatii din filme , bisericile albe si mici, cocotate pe stanci, padurea bogata si verde, orasul labirintic si relaxarea pe terasa unei vile private, in deplina intimitate, sunt doar cateva ipostaze pe care le poti gusta in Skopelos.

1 Panormos Beach
 

Sursa foto: acasa.roLa 12 km de Skopelos Town, in sud-vestul insulei se afla plaja Panormos. Golful, in forma de arc de cerc si scaldat de ape turcoaz este protejat de vant , fiind inconjurat de dealuri impadurite. Inceputurile turismului din aceasta zona se situeaza undeva in urma cu 15 ani. Astazi, zona plajei Panormos ofera vizitatorilor hoteluri de 4 si 5 stele, precum si apartamente. Plaja lunga si generoasa gazduieste numerosi turisti care se bucura de ospitalitatea tavernelor si cafenelelor de aici.
 

2 Milia Beach
 

Sursa foto: acasa.roIn vestul insulei Skopelos se afla plaja Milia, care si-a castigat faima in urma scenelor filmate aici pentru productia cinematografica Mamma Mia. Aflata la 14 km de oras, plaja este destul de aglomerata in varf de sezon, transformandu-se insa intr-un loc linistit, in afara acestei perioade. In departare se zareste micuta insula Dasia. Apele limpezi, plaja lunga, stancile si vegetatia din jur fac din Milia o destinatie primitoare.
 

3 Kastani Beach
 

Sursa foto: acasa.roTot in vestul insulei, in apropiere de Milia si la 15 km de oras se afla cea mai cunoscuta plaja din Skopelos: Kastani Beach. Cine calatoreste pe urmele filmului Mamma Mia trebuie neaparat sa ajunga in acest loc. Plaja este ascunsa de perdeaua verde a padurii pe care trebuie sa o strabati din soseaua principala, coborand pana la mare. Surpriza este una cat se poate de frumoasa deoarece mergand pe o alee prin padurea de pini ajungi chiar deasupra plajei, de unde copacii iti deschid o priveliste deosebita. Kastani Beach este aglomerata in varf de sezon (ultimele doua luni ale verii), in restul perioadei fiind mai linistita.
 

4 Agios Ioannis
 

Sursa foto: acasa.roUnul dintre cele mai frumoase locuri se afla in nordul insulei. Capela Agios Ioannis se afla pe o stanca impunatoare, locatie utilizata si in Mamma Mia. Se spune despre Agios Ioannis ca ar fi unul dintre cele mai pitoresti locuri din Skopelos, iar in realitate este chiar mai mult decat atat. Drumul serpuind pe coasta dealului da spre deschiderea marii, cu ape foarte clare, prin care stralucesc pietrele care imbraca malul. O stanca inalta se iveste pe neasteptate, avand in varf o capela alba. Se poate ajunge in varf urcand peste 100 de trepte, insa efortul este rasplatit cu o panorama spectaculoasa, de 360 de grade, asupra intregii zone. In capela se pot aprinde lumanari . Nu exista personal, insa vizitatorii pot lasa cativa banuti intr-o cutie. In apropierea stancii se afla si o plaja mica, ascunsa de buza falezei abrupte.
 

5 Skopelos Town
 

Sursa foto: acasa.roSkopelos Town este oarecum putin cunoscut de catre turistii care isi petrec vremea in principal in partea de jos a insulei. Cei care insa pornesc sa descopere labirintul de strazi vor avea o surpriza deosebit de frumoasa. Orasul este linistit, pigmentat cu biserici aproape pe fiecare strada, avand in total peste 120. Poti descoperi terase panoramice, taverne intime si umbroase in curti interioare, scari pline de flori, cladiri foarte vechi si detalii tipic grecesti precum ghivece albastre pe un fond alb. Pe langa traditionalele preparate grecesti precum souvlaki sau gyros , incearca fructele de mare, iaurul cu miere produsa in Skopelos, mujdeiul cu paine si usturoi, desertul cu prune cultivate pe insula  sau placinta cu branza.
 

6 Insula de sus
 

Sursa foto: acasa.roPentru a strabate Skopelos ai nevoie de cel putin 3 ore. Insula are o suprafata de aproximativ 95 km patrati si este cea mai mare dintre insulele Arhipelagului de Nord al Sporadelor. Muntoasa si foarte impadurita, Skopelos are mai mult de jumatate din suprafata sa acoperita cu paduri de pini. Pentru cei care doresc sa aiba aproape muntele si marea, insula este locatia ideala. Turistii pot inchiria un ATV cu 20 euro pe zi, un scuter cu 7-10 euro pe zi sau o masina. Pentru aceasta din urma, preturile variaza in functie de sezon, de la 15 la 45 euro pe zi. O alta modalitate este sa iei un taxi, insa pentru a traversa insula dus-intors platesti in jur de 60 de euro.
 

7 Infinity pool in vila privata
 

Sursa foto: acasa.roCireasa de pe tort pentru o asemenea vacanta o constituie chiar sejurul intr-o vila privata. Vilele construite si amenajate in stil mediteranean, racoroase, spatioase, ofera tot confortul: cazare pentru un grup de maxim 8 persoane, bucatarie si baie echipate complet, mobilier modern si confortabil, un living imens si dormitoare cu baldachin de voal, terasa si piscina tip infinity pool. In curte, in gradina sau in jurul piscinei se pot organiza petreceri private, potrivit agentiei locale Thalpos Holidays. Fiecare vila are specificul sau: una dispune de propria gradina de maslini, precum si de o anexa, un cottage intim si confortabil. O alta are propria sa capela etc.

Sansa de a sta cu bani putini intr-o astfel de locatie, care costa 400 euro pe noapte, este vacanta in familie sau cu prietenii. In extrasezon, dar si in capetele de sezon turistic, pretul ajunge la doar 50 euro de persoana, pe noapte, pentru un grup de 8 persoane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea