Vacante

#voucher #gift voucher #voucher cadou #vacanta #agentie #agentie de turism #gift card

Gift cardul sau cum sa oferi cadou o vacanta

Cei care sunt in cautarea unui cadou special pentru cineva ar putea lua in considerare varianta unui voucher de vacante. Acest tip de oferta acorda o mare libertate financiara, voucherul putand fi eliberat pentru suma pe care esti dispus sa o platesti si, daca faci un astfel de cadou in grup, te costa mai putin, iar efectul este la fel de special.

1 Cu ce ocazie poti oferi un gift card

Ideea de a oferi cuiva un voucher pentru o vacanta (gift card, gift voucher ) poate parea costisitoare, intr-o prima faza. De aceea, multi dintre clientii unor astfel de oferte sunt firme, care fac cadouri de protocol astfel de vouchere, oferind vacante partenerilor de afaceri.

Insa un cadou poate fi folosit si in alte situatii deosebite, cum sunt nuntile, momentul terminarii studiilor universitare, zilele de nastere, turismul de tip leisure (weekend la spa, minivacanta la concert, plimbari cu balonul, meciuri si campionate etc). Pentru femei, ocazii precum 1 sau 8 martie sunt ideale pentru un gift card la un spa sau pentru o sesiune de shopping in Europa. Pentru barbati, meciurile de fotbal, un drive test intr-o masina de curse sau un bilet la un concert sunt alegeri inspirate.

2 Care sunt conditiile de cumparare ale unui gift card

Suma

Unul dintre avantajele unei astfel de oferte consta in faptul ca doar cumparatorul (platitorul) decide ce suma va cheltui cu acest voucher. Daca o firma poate dispune de 1000 euro pentru o excursie exotica, parintii sau rudele unui cuplu de proaspat casatoriti pot investi numai 300-400 euro, oferind mirilor o vacanta in Europa .

Perioada

De asemenea, data vacantei (intr-o limita larga de timp) urmeaza sa fie completata dupa dorintele si optiunile beneficiarului, astfel incat nu se impune obligativitatea unei vacante prestabilite, oferite ca atare. “Voucherul cadou poate fi cumparat fara data stabilita si de obicei este pentru o singura persoana. De exemplu, un weekend la Paris care include un Ferrari drive costa in jur de 400 euro. Tot ce trebuie sa detina beneficiarul este carnetul de sofer cu o vechime de minim 3 ani” ne-a explicat Valentin Avram, general manager Travel Studio .

De obicei, voucherele au o anumita perioada de valabilitate, pe mai multe luni, in general 6-9 luni. Calatoria, asadar, trebuie sa aiba loc in aceasta limita de timp. Se poate, in unele cazuri, sa fie extinsa perioada de valabilitate, dupa o reevaluare a costului experientei.

Tipul de vacanta ales

Platitorul nu este obligat sa opteze pentru o anumita vacanta. El poate doar sa plateasca o anumita suma pentru cardul valoric, urmand ca beneficiarul sa aleaga singur produsele sau serviciile dorite. Acestea trebuie sa apartina aceleiasi firme de la care s-a cumparat gift cardul.

Alte detalii si conditii

Este bine ca persoana care plateste si cea care primeste cadoul sa se informeze cu privire la toate aspectele legate de utilizarea voucherului. Acesta trebuie oferit ca atare, nefiind posibila transformarea lui in bani. In unele cazuri, gift cardul nu poate fi transferat unei alte persoane.

 3 Unde gasesti gift carduri

Un astfel de produs poti gasi in agentiile de turism, unde ti se poate oferi si asistenta pentru a face alegerea cea mai convenabila, in functie de caz: suma de care dispui, destinatia dorita, numar de persoane etc. Iata cateva astfel de oferte:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea