Vacante

#bune maniere #ghid #italia # sfaturi de vacanta

Ghidul bunelor maniere in Italia

Italia este o destinatie perfecta pentru vacante pe tot parcursul anului, insa atunci cand ajungi aici, trebuie sa stapanesti bine ghidul bunelor maniere. Italienii sunt considerati foarte manierati, astfel ca daca vrei sa te integrezi perfect printre ei, trebuie sa le cunosti obiceiurile si cutumele.


1. Respecta ordinea mancarurilor

In cultura italiana, respectarea ordinii in care se consuma felurile de mancare este un aspect foarte important. Nimeni nu amesteca felurile de mancare, ceea ce inseamna ca atunci cand iti comanzi mancarea la restaurant trebuie sa stii cu ce incepi si ce ce inchei masa.

Masa incepe cu un antreu rece sau cald, de obicei bruschette, salami sau rosii uscate in ulei, si continua cu felul intai, care este o supa sau o portie mica de paste. Urmeaza felul principal, care de obicei consta in carne si garnitura, iar la desert se consuma inghetata sau fructe. Mancarea este stropita neaparat cu un vin de calitate.

La finalul pranzului sau cinei, serveste un espresso tare. Nu este indicat sa-ti comanzi cafea cu lapte, intrucat se considera ca laptele si carnea consumata anterior incetinesc digestia si creeaza un disconfort abdominal.


2. Mananca fructele cu furculita

Suna ciudat, insa in Italia, o persoana cu bune maniere consuma anumite fructe, cum ar fi piersicile sau nectarinele, cu furculita. Fructul se taie cu cutitul in bucati mai mici, apoi fiecare bucatica este ridicata cu furculita.


3. Nu cere parmezan pentru pizza

Parmezanul este un tip de branza specific Italiei, insa atat timp cat nu iti este adus la masa, nu il cere. De exemplu, daca vrei sa lasi o impresie buna, nu cere parmezan pentru paste sau pizza. De asemenea, nu cere ulei de masline sau otet.


4. Respecta obiceiurile de comunicare

Italienii sunt recunoscuti pentru stilul lor de a comunica. Vorbesc mult, tare si fac gesturi ample astfel incat sa intelegi mai bine ceea ce iti spun. Daca pentru ei aceasta este o buna maniera, atunci si tu ar trebui sa o adopti atunci cand porti o conversatie cu un italian. Sigur ca nu trebuie sa procedezi in acest fel in toate situatiile. De exemplu, daca ceri indicatii pe strada, nu este nevoie sa gesticulezi si sa vorbesti tare.

Contactul vizual este foarte important pentru italieni si este considerat o dovada a respectului si a atentiei pe care o acorzi interlocutorului. Incearca sa nu te uiti in alta parte atunci cand discuti cu un italian. Isi va pierde interesul fata de conversatie si va considera ca esti lipsit de bune maniere.

Sursa foto: wallpaperswiki.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea