Vacante

#femei #imbolnaviri #cazare hotel

Femeile, predispuse imbolnavirii dupa o cazare la hotel

Vacantele au uneori un final nefericit pentru multe dintre turistele de sex feminin, care devin victimele riscului de imbolnavire in momentul in care se cazeaza intr-un hotel si nu se intereseaza asupra normelor de igiena practicate in unitate.

Un studiu recent, publicat de compania Check Safety First in presa de specialitate si realizat pe un esantion exclusiv feminin, arata ca una din cinci femei se alege cu o boala parazitara dupa sederea intr-un hotel. Motivul? Reprezentantele sexului frumos adora sa serveasca micul dejun in pat si sa se bucure de toate produsele care le sunt aduse prin room-service, fara sa fie atentie la igiena.

Specialistii avertizeaza ca saltelele, pilotele si pernele sunt cele mai murdare obiecte dintr-un dormitor. Acestea sunt spalate rareori temeinic, ceea ce inseamna ca gazduiesc bacterii provenite din celulele de piele moarta, transpiratie etc.

La polul opus, cea mai curata zona dintr-o camera de hotel este baia. Cu toate ca, in opinia multora, baia este un loc deosebit de murdar, se pare ca lucrurile nu stau deloc asa. In baie exista doar gresie, faianta si portelan, adica obiecte care sunt curatate si dezinfectate cu usurinta, spre deosebire de tesaturile din dormitor.


Cum sa eviti imbolnavirea atunci cand te cazezi la hotel

In prima faza, in cazul in care ti se pare ca incaperea nu este suficient de curata, ar fi bine sa anunti personalul hotelului, astfel incat sa ia masurile necesare. Nu trebuie sa iti fie rusine sa faci acest lucru si nici sa te lovesti de ideea preconceputa ca vei fi catalogat intr-un mod negativ, cu pretentii exagerate - este absolut normal ca atunci cand platesti un serviciu, sa te bucuri de el exact asa cum iti este promis si prezentat. Curatenia nu este un lux, ci este o necesitate, un lucru firesc, mai ales intr-un hotel.

Evita sa mananci fara sa te speli pe maini inainte sau fara sa folosesti un gel dezinfectant, chiar daca nu ai iesit din camera de hotel. Faptul ca atingi anumite obiecte cu risc inalt de contaminare este suficient sa te imbolnavesti. Telecomanda, intrerupatoarele si manerele usilor sunt doar cateva dintre aceste obiecte murdare.

Evita sa mananci in pat, chiar daca lenjeria pare alba, impecabila si iti da senzatia de curatenie si prospetime. Cel mai bine este sa cobori la restaurant sau sa folosesti cea mai apropiata masuta din camera, dupa ce o cureti. Doar asa vei evita sa ingerezi tot felul de bacterii care pot da nastere unor boli grave!

Sursa foto: hotelicariabarcelona.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea