Vacante

#fantani arteziene #fantani celebre #fantanile bellagio #fantanile versailles

Fantani celebre care fascineaza turistii

Spectacole de lumini si muzica, un dans fascinant al apei, imagini proiectate pe panza de apa, sculpturile impresionante, iata cateva elementele care fascineaza turistii atunci cand viziteaza cele mai faimoase fantani arteziene din lume.
 

Fantanile Bellagio , Las Vegas


Fantanile Bellagio apartin hotelului Bellagio din Las Vegas si constituie o atractie in sine. Acestea sunt construite pentru a oferi spectacole de lumini si muzica care dureaza intre 15 si 30 de minute.

Fantanile se afla pe un lac artificial de peste 3 hectare. Din repertoriul fantanilor fac parte piese interpretate de Luciano Pavarotti, Frank Sinatra, Gene Kelly , Sarah Brightman si Andreea Bocelli, Elton John etc.


 

Sursa foto: destination360.com

 

Fantanile Dubai, Dubai


Fantanile Dubai constituie una dintre cele mai cunoscute si apreciate obiective turistice ale orasului din Emirate. Aflate pe lacul Burj Khalifa, fantanile arunca jeturi de apa cu o inaltime care atinge 150 de metri. Dubai Fountain are o lungime de 275 metri si a fost creata de cei care au realizat si Fountains of Bellagio din Las Vegas.

Luminile incandescente se pot vedea de la o departare de 20 de mile. Dubai Fountain este cunoscuta ca cea mai mare fantana dansatoare din lume. Repertoriul acesteia include muzica araba, clasica si internationala.



Sursa foto: luxurylaunches.com
 

Fantanile arteziene de la Versailles


Fantanile arteziene se afla pe domeniul Palatului Versailles si constituie unul dintre cele mai frumoase atractii turistice care combina arta clasica cu tehnologia moderna. Spectacolele fantanilor au fost inaugurate in 1666 ca urmare a ambitiilor regelui Ludovic al XIV-lea . "Les Grandes Eaux" ofera un spectacol impresionant publicului care se plimba prin gradinile palatului.

Turistii pot vedea spectacolul din aprilie pana in octombrie, in timpul zilei si in nocturne. Fantana lui Apollo de la Versailles este una dintre cele mai fotografiate si usor de recunoscut fantani cu sculpturi din lume. Pe domeniul Versailles, toate statuile lui Apollo il reprezinta pe Ludovic al XIV-lea.


 

Sursa foto: bp0.blogger.com



Sursa foto principala: yourvegasholiday.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea