Vacante

#google street view #insulele galapagos #galapagos

Exploreaza Insulele Galapagos din confortul casei tale cu ajutorul Google Street View

Odata cu dezvoltarea tehnologiei, turismul virtual nu mai are limite. Acum, celebrele Insule Galapagos sunt numai la un click distanta, putand fi vizitate de orice doritor cu un calculator conectat la internet. Ele au fost incluse in programul Google Street View cu ocazia aniversarii a 178 de ani de la prima excursie a lui Charles Darwin in zona.

Insulele Galapagos, cunoscute drept "cel mai mare laborator natural al evolutiei speciilor", si-au castigat popularitatea dupa 1835, anul in care au fost explorate pentru prima data de cercetatorul Charles Darwin. Abia dupa ce a vizitat arhipelagul, Darwin a putut scrie lucrarea sa de referinta "Originea Speciilor".

Intinse pe o suprafata de aproximativ 45.000 km patrati, cele 19 insule care formeaza arhipelagul Insulele Galapagos sunt un loc cu o biodiversitate unica, aici existand foarte multe specii rare. Exista sase zone diferite de vegetatie, pe care cresc aproximativ 700 de specii de plante, dintre care 40% sunt specifice doar acelei regiuni.

In zona de coasta de jos cresc mangrovele, in timp ce zona superioara a litoralului este dominata de cactusi. In partile mai inalte, cum ar fi pe muntele de pe insula Isabela, exista vegetatie de mare altitudine (muschiul Scalesia) si orhidee.

De departe insa, arhipelagul Galapagos este preferatul turistilor pentru nenumaratele specii de animale care traiesc aici, dintre care cea mai faimoasa este testoasa uriasa, de al carei nume este legata si denumirea arhipelagului. Desi este vorba despre o singura specie de testoasa gigantica, ea s-a diferentiat in mai multe subspecii, dintre care unele au disparut de-a lungul timpului.



Pe langa aceste exemplare superbe, turistii mai pot descoperi cu ajutorul Google Street View si celebrele iguane de Galapagos, pinguinii, pasarile flamingp, jucausii lei de mare care nu se tem de oameni etc.

Proiectul a fost realizat in parteneriat cu Directoratul Parcului National Galapagos si Fundatia Charles Darwin. Imaginile au fost colectate in luna mai cu ajutorul rucsacului Street View Trekker.

Sursa foto: ibtimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea