Vacante

#destinatii de vacanta #barcelona #eticheta #istanbul #roma #bacsis #eticheta bacsis

Eticheta bacsisului in 3 destinatii populare de vacanta

Calatoriile pe care le intreprinzi iti pot oferi posibilitati nenumarate, dandu-ti sansa de a descoperi locuri noi si deosebite si de a incerca preparate culinare delicioase, in restaurante sau taverne cochete. Este firesc insa sa nu stii intotdeauna cum sa recompensezi serviciile ireprosabile oferite de ospatari. Ar trebui sau nu sa lasi bacsis?

La acest capitol, fiecare tara are specificul sau. Si pentru a nu fi luat pe nepregatite in urmatoarea calatorie, iata ce trebuie sa stii despre eticheta bacsisului in cateva destinatii populare de vacanta.

Barcelona

Acest minunat oras spaniol, cu deschidere la Marea Mediterana, ofera turistilor o multitudine de optiuni la capitolul distractie si bunatati culinare. Poti incerca celebrele tapas si te poti racori cu o minunata sangria. Cand vine vorba de bacsis, insa, acesta se ridica undeva la 13% din totalul notei de plata. Totusi, spaniolii considera ca bacsisul ar trebui sa reprezinte gestul tau de apreciere fata de o servire ireprosabila si nu o obligatie.

Sursa foto: finedininglovers.com

Roma

Un adevarat muzeu in aer liber, capitala Italiei este cu siguranta un loc ce merita vizitat macar o data in viata. Dupa o zi istovitoare petrecuta vizitand Roma, poti poposi la un restaurant pentru a servi o portie delicioasa de paste, acompaniata de un pahar de Prosecco. La final, insa, este recomandat sa te uiti daca exista deja "servizio incluso", mai exact, daca bacsisul este inclus in totalul notei de plata. Atunci cand acesta nu este precizat, bacsisul nu trebuie sa depaseasca 10% din suma.

Sursa foto: accunet.org

Istanbul

Orasul de pe Bosfor este un alt loc ce ar trebui bifat. Este un centru unic, faimos nu numai datorita celebrului sau bazar, de unde iti poti achizitiona mirodenii sau bijuterii, ci si datorita preparatelor gustuoase ce iti vor incanta papilele gustative.

In Istanbul, plata serviciilor oferite de ospatari depinde de calitatea restaurantului. Daca iti propui sa iei cina la un local cu preturi moderate, un bacsis decent acopera 5-10% din suma totala de plata. Pe de alta parte, daca doresti sa incerci preparatele culinare ale unui restaurant cunoscut, bacsisul se ridica undeva la 10-15%.

Sursa foto: arminkargo.com

FSursa foto principala: dineroenimagen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea