Vacante

#schi #vacanta_iarna #destinatii de vacanta # vacanta schi

Esti schior incepator? Cum iti alegi destinatia perfecta de schi

Daca esti schior incepator, este foarte important sa-ti alegi destinatia de schi cu atentie. Multi schiori fara experienta sunt tentati sa aleaga o destinatie extravaganta sau cel putin una foarte apreciata, dar acest lucru nu le garanteaza neaparat succesul unei vacante. Vrei sa-ti gasesti destinatia de schi ideala pentru tine? Atunci tine cont de urmatoarele sfaturi.


Opteaza pentru o statiune in care exista partii pentru incepatori

Desi tentatia de a urca pe cea mai dificila si mai lunga partie este mare, trebuie sa iti constientizezi statutul de schior neexperimentat si sa alegi un spatiu potrivit pentru exersarea coborarilor. Asadar, inainte de a alege o destinatie de schi, intereseaza-te daca exista piste pentru schiori incepatori. In acest fel, nici tu nu ii vei incurca pe altii, nici ei nu te vor incurca pe tine.

Citeste si: Destinatii in Romania pentru pasionatii de sporturi de iarna


Alege o destinatie in care poti inchiria echipamentul de schi

Inceputul oricarei experiente noi este un motiv bun pentru a te lasa cuprins de entuziasm si a incepe sa investesti in lucruri costisitoare. Daca esti la inceput de drum in tainele schiatului, este bine sa nu-ti cumperi echipamente de schi. Pe langa faptul ca sunt scumpe, din lipsa de experienta poti achizitiona articole nepotrivite.

Cel mai bine ar fi sa inchiriezi echipamentul de schi de la centrele din statiune. Cu timpul, vei invata ce articole sunt potrivite nivelului tau de experienta si vei putea face cele mai bune investitii.

Citeste si: Top destinatii de iarna pentru pasionatii de schi


Tine cont de buget cand iti alegi destinatia de schi

Multe dintre destinatiile populare in randul schiorilor experimentati au preturi ridicate, dar daca tu esti incepator, ar fi bine sa alegi o destinatie mai putin promovata pentru sporturile de iarna. In acest fel, iti va fi mult mai usor sa inveti sa schiezi, deoarece partiile nu vor fi aglomerate, si pe deasupra economisesti si bani.

Dintre statiunile externe, poti alege ca destinatie Soll din Austria, La Tzoumaz din Elvetia, Bansko din Bulgaria sau Livigno din Italia.

Alegerea unei destinatii de schi ramane la latitudinea fiecarei persoane, insa este bine sa tii cont de toate aspectele, pentru a te putea bucura de o vacanta reusita.

Citeste si: Top destinatii ieftine de ski


Sursa foto: hdwallpaper.ws

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea