Vacante

# reykjavik #sua #canada #san francisco #destinatii de vacanta #islanda #vancouver #destinatii eco

Eco in vacanta: Destinatii "verzi" pe care sa le bifezi si tu!

Protejarea mediului inconjurator este o activitate full time, care te insoteste si in vacanta. Pentru a te bucura cu adevarat de eforturile care se depun la nivel mondial pentru promovarea unui stil de viata eco, ai putea opta sa te relaxezi in concediu intr-un oras "verde". Iata cateva destinatii eco pe care merita sa le bifezi!

 

1. Reykjavik, Islanda

Capitala Islandei este una dintre cele mai "verzi" din lumea intreaga, dat fiind faptul ca 99,9% din energia folosita este ecologica, multumita apelor geotermale.

Pentru o experienta eco completa, cauta cazare cat mai aproape de tarmul Oceanului Atlantic, pentru a savura briza proaspata, si nu rata o plimbare cu autobuzele ce functioneaza pe baza de hidrogen si care produc 0 emisii nocive pentru mediul inconjurator.

Odata ajuns in Reykjavik, bifeaza atractii turistice precum gradinile botanice sau Muzeul Reykjavik, cel mai mare complex in aer liber din Islanda. O plimbare pe tarmul Oceanului Atlantic iti va dezvalui impresionantele fiorduri.


2. San Francisco, SUA

San Francisco este considerat drept cel mai "verde" oras din SUA - printre altele, multumita unor reglementari care interzic magazinelor sa ofere pungi de plastic sau care au drept scop reducerea emisiilor de noxe si a gunoiului. De altfel, reglementarile "eco" au determinat specialistii sa concluzioneze ca, pana in anul 2020, San Francisco va deveni un oras in care deseurile vor fi inexistente.

San Francisco abunda in atractii turistice, unele dintre cele mai interesante fiind Exploratoriul si celebra inchisoare Alcatraz.


3. Vancouver, Canada

Vancouver se lauda cu titulatura de cel mai eco oras canadian si spera ca, in urmatorii 10 ani, sa devina cel mai "verde" oras din intreaga America de Nord! Sansele sale sunt mari, cel putin din perspectiva faptului ca doar 10% din energia consumata in Vancouver provine din surse neregenerabile.

Inconjurat de oceanul Pacific si de munti, orasul Vancouver ofera posibilitatea unor excursii "verzi" inedite, presarate cu peisaje splendide. Totodata, turistul se poate delecta cu plimbari in Stanley Park, un parc ce ocupa o suprafata de 400 ha, sau cu o vizita la Queen Elisabeth Park.



Alte destinatii "eco" pe care merita sa le bifezi in vacanta sunt Copenhaga (Danemarca) si Bogota (Columbia).

Sursa foto: photographyblogger.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea