Vacante

#cocktail holidays #agentie turism Cocktail Holidays #dubai #destinatii de vacanta #abu dhabi

Destinatiile viitorului: Dubai si Abu Dhabi

Destinatiile viitorului: Dubai si Abu Dhabi

 

 

Cand ma gandesc la Emiratele Arabe Unite imi vine in minte povestea din spatele seriei Dune, scrisa de Frank Herbert. Acesta prezinta in volumele Dune (considerat de multi cel mai bun science fiction al tuturor timpurilor) ascensiunea unei civilizatii desertice care s-a ridicat prin resurse proprii (melanjul - o mirodenie care asigura intinerirea si sporea anumite capacitati senzoriale, in cazul locuitorilor Dunei si petrolul in cazul arabilor din Emirate). Desi Herbert nu s-a inspirat din povestea Emiratelor pentru a scrie Dune - o opera 100% science fiction, ci din povestea dunelor de nisip din Florence, Oregon, similitudinile sunt fascinante.

Cand vorbim despre Dubai si Abu Dhabi totul este la SUPERLATIV.

Dubai, numit si Capitala Viitorului se lauda cu singurul hotel de 7 stele din lume - Burj Al Arab (Turnul Arabesc), construit pe o insula artificiala in Marea Arabiei, unde se serveste cel mai scump cocktail din lume ce costa 27321 dirhami ( echivalent cu 7500 USD), cu cea mai inalta cladire din lume - Burj Khalifa (Turnul Khalifa) cu o inaltime de 828 m, cu cel mai mare acvariu cu rechini la Dubai Mall, cu 10 milioane de litri de apa, cu Dubai Mall - cel mai mare mall din lume cu o suprafata de 1124000 m2 si peste 1200 de magazine, cu cel mai mare complex de schi acoperit din lume cu 6 000 tone zapada artificiala, cu cinci partii de dificultati diferite.

Abu Dhabi, cel mai modern oras din lume se mandreste cu cel mai mare parc tematic de interior din lume: Ferrari World Abu Dhabi, cu cel mai rapid roller coaster din lume, ce atinge o viteza de 240 km/h - Formula Rossa la Ferrari World Abu Dhabi, cu cea mai mare clinica veterinara pentru soimi din lume, infiintata in anul 1999 - "Abu Dhabi Falcon Hospital", cu cele mai mari dune de nisip - in oaza Liwa. Abu Dhabi este si cel mai mare emirat si capitala Emiratelor Arabe Unite.

Agentia de turism Cocktail Holidays lanseaza invitatii in Dubai si Abu Dhabi tuturor iubitorilor de calatorii. Intre 14 septembrie 2013 si 17 mai 2014 Cocktail Holidays va invita in fiecare sambata sa va imbarcati la bordul aeronavei Tarom si sa aterizati…in viitor. Pretul pachetelor pentru Dubai si Abu Dhabi pornesc de la 631 euro si includ: 7 nopti cazare cu mese conform hotelului ales, transport direct TAROM Otopeni-Dubai-Otopeni (ZBOR DIRECT), transfer de grup aeroport / hotel / aeroport, asistenta turistica, BONUS asigurare medicala si storno, indiferent de varsta. Pachetele Cocktail Holidays includ toate taxele de aeroport. Pentru rezervari pana pe data de 31 august 2013 se aplica reduceri early booking de 5%.

“Cererea de pachete turistice pentru Dubai si Abu Dhabi este in crestere. Turistii iubesc Emiratele pentru ca ofera o experienta turistica UNICA in lume. In Dubai veti vedea cele mai spectaculoase progrese ale omenirii in domeniul tehnicii, arhitecturii si in multe alte domenii, dupa care veti putea lua masa cu o familie de beduini, intr-un cort traditional, in mijlocul desertului. Doar in Emirate puteti face safari in desert de dimineata, dupa care va puteti relaxa pe partie, in cel mai mare complex de schi acoperit in lume. In Dubai puteti face shopping pe saturate, dupa care puteti vizita linistiti o moschee. Experienta este cu adevarat fabuloasa si socul cultural este cu adevarat tulburator” a declarat Madalina Sloter, Executive Manager la Cocktail Holidays.

Un alt aspect demn de toata aprecierea noastra este modalitatea in care traditiile s-au pastrat intr-o societate moderna, cosmopolita, aflata intr-o continua dezvoltare. O vizita in Emirate va va pune in fata acestor inovatii si progrese tehnice, dar va va revela si adevaruri esentiale pentru sufletul emiratezilor si depre traditiile lor. Nu ocoliti desertul, locul nasterii emiratelor si observati stilul de viata seminomad, observati legatura localnicilor cu camilele lor (in trecut arabii beau lapte de camila in loc de apa si din parul lor fabricau corturi, haine, covoare) si admirati daca aveti ocazia rasele pur sange de cai arab. Dresajul soimilor este dus la nivel de arta in desert, deci merita sa vizionati o demonstratie de maiestrie. O plimbare cu dhow-ul (barca traditionala) este de neocolit, de asemenea. In trecut, ocupatiile principale erau pescuitul, construirea barcilor dhow din lemn si culturile de perle. Acum dhow-urile sunt folosite pentru pescuit, comert si agrement. Pentru a definitiva aceasta experienta menita sa intelegeti mai bine sufletul emiratezilor si traditiile lor, mergeti in cel putin o moschee, de preferat una din cele trei cele mai mari din lume, Moscheea Sheikh Zayed din Abu Dhabi. Imbracati-va adecvat, acoperiti-va capul si descoperiti atmosfera mistica dintr-o moschee.

Pe langa aceste experiente, nu puteti ocoli atractiile turistice din Dubai si Adu Dhabi.

In Dubai vizitati Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, ce se poate vedea de la 95 km departare. Burj-Khalifa are 57 de lifturi si peste 28.600 de panouri de sticla care o acopera. La constructia cladirii, in traducere Turnul Khalifa, denumit asa in cinstea Emirului Abu Dhabi-ului, Presedintele Consiliului celor 7 Emirate, au muncit 12.000 de persoane de 80 de nationalitati.

Orice vizita in Dubai este incompleta fara un tur al Muzeului Dubaiului, care ilusteaza cum a reusit Dubaiul sa realizeze in 40 de ani ceea ce multe alte orase infaptuiesc in secole. Muzeul urmareste evolutia Dubaiului, de la o mica asezare de pescari de pe malul Marii Arabiei, pana la centrul comercial, financiar si turistic al Orientului Mijlociu. Nu ratati casa cu turn de vant, expozitia de traditii beduine, expozitia "Desertul Noaptea", expozitia "Cautatorii de perle".

Cultura Dubaiului isi are radacinile in Islam, fapt vizibil in toate aspectele vietii coditiene. Fiecare cartier are propria moschee, dar cea mai frumoasa este Moscheea Jumeirah. Construita in anul 1998, este un fascinant exemplu de arhitectura islamica.

Imediat dupa construirea sa, in anul 1999, Burj Al Arab a devenit un simbol international al Dubaiului modern. In traducere, Burj al Arab inseamna "Turnul Arabesc" si este un impresionant hotel de sapte stele cu heliport la etajul 28 si un restaurant care pare sa pluteasca in aer, la inaltimea ametitoare de 321 m. Desi costurile constructiei nu au fost facute publice niciodata, se estimeaza ca Burj al Arab este una dintre cele mai scumpe cladiri din lume.

Cele mai importante atractii ale fabulosului oras Abu Dhabi sunt: Ferrari World Abu Dhabi, Emirates Palace, Complexul Muzeal al Ocupatiilor Traditionale, Faleza (The Corniche), gradinile Al Markaziyah, santierele navale A Bateen, centrul de artizanat, plaja publica, Fortul si Palatul Al Maqtaa, Insula Saadiyat, Insula Yas cu Circuitul de Formula 1.

Pentru o experienta de neuitat, nu ratati Ferrari World Abu Dhabi, cel mai mare parc tematic de interior din lume – cu atractii pentru toate varstele. Parcul arata ca un logo imens Ferrari ce adaposteste 22 de atractii, magazine si restaurante. Aici va asteapta Formula Rossa – cel mai rapid roller coaster din lume, ce atinge o viteza de 240 km/h, Galeria Ferrari cu proiectii interactive pentru a admira toate modelele de Ferrari, de la 1947 pana in prezent, Speed of Magic – o fabuloasa experienta 4 D prin jungle verzi, pesteri de gheata si vulcani.

Magnificul hotel, Emirates Palace - un palat din piatra de coral roz, situat chiar pe plaja, domina capatul vestic al splendidei faleze, cunoscuta drept Faleza - Corniche. Exteriorul grandios, cu multe cupole, este intrecut de interiorul care straluceste orbitor de atata aur si de multitudinea de cristale Swarovski. Pe langa hotel de lux, Emirates Palace este si casa de protocol a familiei regale, intrucat ultimul etaj include 6 apartamente dedicate exclusiv membrilor familiei regale sau altor demnitari de rang inalt. La Emirates Palace decorul pare desprins din basmele cu Seherezadei si ca basmul sa devina realitate, de la un bancomat aurit iti poti achizitiona lingouri de aur.

Ajunsi in Dubai si Abu Dhabi, nu puteti rata o experienta in desert, la Oaza Liwa. Cel mai spectaculos peisaj de desert poate fi gasit in oaza Liwa, la cateva ore de mers cu masina de Abu Dhabi. Aici se considera va veti gasi cele mai mari dune de nisip din Emiratele Arabe Unite. Puteti incerca sa luati masa, sa va plimbati cu camila, sa faceti safari in desert, sa faceti poze in corturile beduinilor, sa admirati dansul oriental, sa faceti sandboarding printre dunele de nisip, sa va faceti tatuaje cu henna sau sa admirati un episod de dresaj al soimilor.

Fermecatorul sat restaurant - Complexul Muzeal al Ocupatiilor Traditionale prezinta viata cotidiana din Abu Dhabi de dinainte de descoperirea petrolului. Admirati moscheea in stil traditional, tabara beduina si souq-ul, toate atent reconstituite. Atractia principala este insa fascinantul muzeu amenajat intr-un fort, unde sunt expuse costume traditionale, bijuterii, ustensile casnice, unelte pentru prelucrarea perlelor si arme. Aici exista si ateliere mestesugaresti unde puteti vedea cum se tes materiale, cum se impletesc cosuri, cum se sufla sticla sau cum se bate alama.

Intr-un oras plin de parcuri impresionante (gradinile Capitol, gradina pentru copii Khalidiya, gradina pentru copii Al Khybeirah), noile gradini Al Markaiyah au devenit cele mai apreciate. Iarna, in sezonul mai rece, la orice ora din zi si seara, sau in verile toride, parcul este arhiplin. Gradinile din Abu Dhabi sunt deschise non stop.

Si pentru ca tot timpul emiratezii sunt cu un pas in viitor, in acest an s-a deschis parcul acvatic YAS WATERWORLD cu tobogane si pisicine pe o suprafata de 15 hectare. Si surprizele continua…

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele