Vacante

#parapanta #destinatie #destinatii #romania #europa

Destinatii turistice unde sa zbori cu parapanta

Zborul cu parapanta este unul dintre cele mai cautate sporturi, printre amatorii de adrenalina. Un roman care vrea sa zboare, fara a fi insa intr-un avion, poate alege sa zboare cu parapanta, in spatiile special amenajate din tara, dar si din strainatate.

In Romania, parapantistii isi au centrele in arealele de deal si munte, in majoritate in zona Brasov – Sibiu. In localitatile din jur exista cateva puncte de decolare, respectiv aterizare pentru cei care zboara cu parapanta, locuri care sunt recomandate si de cluburile sportive din domeniu.

Unde sa zbori cu parapanta in Romania

Principalele locuri din tara noastra unde se practica zburatul cu parapanta sunt: Postavarul Cristianul Mare (zona Poiana Brasov), Codlea, Bunloc, Dealul Lempes, Balea, Paltinis, Tocile – Sadu. In aceste zone exista si cluburi care ii invata pe doritori cum se practica acest sport: Air Adrenaline din Sibiu, SEMNAL ECO-S din Brasov, Asociatia Phoenix - Club '89 din Bucuresti.

Zona Postavarul - Cristianul Mare este una foarte potrivita pentru turistii care vor sa zboare nu numai datorita celor cateva puncte de decolare, respectiv aterizare ale parapantistilor, ci si datorita multitudinii de destinatii turistice : trasee de alpinism, castele si cetati, statiuni turistice, amplasate in Brasov, Poiana Brasov, Predeal, Rasnov.

Nici la capitolul cazare aceasta zona nu are probleme, in localitatile din jur, si chiar pe munte existand cabane, pensiuni si hoteluri, pentru toate buzunarele. Cel mai indicat loc de cazare, potrivit parapantistilor care circula pe acest traseu este Club Rossignol din Poiana Brasov.

Pentru a ajunge la punctele de parapanta din aceasta zona, trebuie sa ajungeti pana in Poiana Brasov, de unde sa luati doua telecabine, pana la Capra Neagra sau Cabina Mica, iar langa aceasta se gaseste si gondola care duce exact la locul de decolare. Pretul actual de urcare este de 8 Ron.

Bunloc se afla pe drumul de iesire din Brasov, pe DN1 Brasov – Bucuresti. Pentru a ajunge la locul de decolare a parapantistilor, trebuie sa urcati cu telescaunul si sa platiti o taxa de 10 Ron. Pentru cei care vor sa stea la Bunloc mai mult de o noapte, ei pot apela la varianta cazarii la motelul Petrom, la tabara Darste sau la pensiunile din Sacele. Pentru cei care vor sa viziteze locurile din jur, acestia ar trebui sa stie ca la Bunloc se afla o veche asezare dacica, cu un sit arheologic care ar putea fi o destinatie interesanta.

Pentru cei care vor sa experimenteze viata in natura si dormitul la cort, atunci o destinatie potrivita pentru un zbor cu parapanta ar fi Dealul Lempes. Pentru a ajunge in punctele de decolare, parapantistii ar trebui sa intre in comuna Sanpetru, la 7 km de Brasov, in directia Bod. Cei care vin aici ar trebui sa stie ca Dealul Lempes este si o rezervatie botanica recunoscuta in zona.

O alta zona bine-cunoscuta in randul celor care zboara cu parapanta este si zona Balea, aflata la sudul drumului dintre Sibiu si Fagaras. In aceasta zona sunt trei locuri de unde se poate zbura cu parapanta: zona heliport, Varful Paltinul si Varful Netedu.
Aceste puncte au legatura si cu statiunile Balea Lac sau Balea Cascada, acolo unde turistii care vor sa ramana in zona pentru mai mult timp pot gasi si locuri de cazare. Preturile la cabana Balea Lac variaza intre 90 si 155 Ron de persoana, in functie de sezon si de tipul de camera ales. Pentru cei care vor sa adauge un pat suplimentar, o pot face platind 75 sau 100 de Ron, in functie de sezon.

La Balea Cascada turistii se pot caza la cabanele Balea Cascada si Paltinu, la preturi de 170-180 de lei pe camera. Pentru cei care nu vor doar sa zboare cu parapanta, ar trebui precizat si faptul ca cele doua statiuni se afla in masivul Fagaras, considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din tara.

In zona Sibiului mai sunt inca doua locuri de zbor pentru parapantisti: Paltinisul si Tocile-Sadu. Statiunea Paltinis se afla la aproximativ 35 de km de Sibiu iar locul de decolare pentru parapante se afla in spatele cladirii telescaunului. Cazarea nu este o problema in zona, datorita prezentei hotelurilor si pensiunilor, unde o camera costa intre 80 si 200 de lei pe noapte.

Zona Tocile- Sadu este formata din doua parti, Tocile si Sadu, aflate in judetul Sibiu, in Valea Sadului. Cazarea se poate face la pensiunile din orasul Cisnadie, Sibiu sau Tocile, acolo unde preturile ajung intre 90 si 120 de lei pentru o camera dubla, pe noapte. Aceasta zona preznta si alte puncte turistice de vizitat: Sibiul, fost oras medieval , plin cu locatii istorice importante si fosta Capitala Culturala Europana in 2007, zona Cisnadie, dar si locasuri precum manastirea unde a locuit Constantin Noica.

Unde sa zbori cu parapanta in Europa

Pentru cei care vor sa-si provoace adrenalina pe alte taramuri, pot alege intre Europa, Statele Unite, Canada etc. Iar daca preferintele se indreapta catre Europa, Franta, Italia, Austria si Spania sunt cele mai cunoscute la acest capitol.

Printre cele mai cunoscute zone pentru parapantistii experimentati se numara zona Chamonix , langa Mont Blanc, acolo unde exista multe statiuni turistice, cu hoteluri de la doua la cinci stele, pensiuni, hosteluri, apartamente de inchiriat. Mai multe detalii si liste de preturi, in functie de preferinta, puteti gasi aici.

Si Italia poate fi vazuta din parapanta. Un exemplu in acest sens este zona Val Gardena – Dolomites, din Alpii Italieni. Locatiile unde se poate gasi cazare sunt multiple, in functie de tipul de concediu pe care si-l doreste turistul. Preturile depind de tipul de camera si de serviciile pe care le cautati: intre 20 si 200 de euro pentru camera de hotel si de la 100 la 1200 de euro. Pentru a alege hotelul pe care vi-l doriti si a face rezervarile, mergeti aici.

Pentru cei care au in plan sa viziteze Viena sau Salzburgul si vor sa incerce zborul cu parapanta, trebuie sa stie ca si in aceste zone exista locatii unde se poate practica acest sport. Despre cum se poate calatori cu bani putini la Viena si Salzburg, puteti citi aici si aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea