Vacante

#thailanda #kenya #tanzania #elefanti # destinatii turistice #Botswana #Laos

Destinatii turistice unde poti admira elefantii in mediul natural

Intalnirea cu un elefant poate fi o experienta inedita, palpitanta si incitanta. Daca te fascineaza elefantii si vrei sa patrunzi in habitatul lor natural si sa ii studiezi indeaproape, iti propunem cateva destinatii ideale pentru a avea parte de o astfel de experienta inedita.


Parcul Nation Chobe, Botswana

Cu o populatie de peste 70.000 de elefanti, Chobe se afla in topul destinatiilor preferate de cei care admira aceste animale. Aici vei auzi in mod frecvent sunetele pe care le scot elefantii si ii poti vedea in grupuri mari.


Hongsa, Laos

Situat pe o campie inconjurata de munti impaduriti, orasul Hongsa este foarte putin atins de viata moderna. Pentru Laos, numit candva "locul celor un milion de elefanti", Hongsa este un oras cunoscut pentru turism datorita numarului mare de vizitatori care vin special pentru a vedea elefantii.

Elefantii din Hongsa sunt domesticiti si cei mai multi locuitori de aici detin un astfel de animal, pe care il folosesc pentru a la arata turistilor imprejurimile.


Selous, Tanzania

In Selous, elefantii ii escorteaza pe turistii care vor sa se plimbe prin oras la umbra unui mini cort montat pe spatele elefantului. Multe dintre aceste animale sunt imblanzite si reprezinta o piesa importanta din turismul orasului.


Parcul National Tsavo, Kenya

Daca nu ai vazut niciodata un elefant rosu, dar iti doresti, Parcul National Tsavo din Kenya este destinatia ideala pentru tine. Elefantii nu s-au nascut asa, insa au pielea rosie pentru ca adora sa se joace si sa se tavaleasca prin praful care are o nuanta ruginie.

Populatia de elefanti din Kenya este de aproximativ 36.000 si aproximativ o treime din aceasta traieste in Tsavo. Astfel, este imposibil sa nu vezi cel putin un grup de elefanti daca vizitezi acest parc national.


Chiang Mai, Thailanda

Thailanda are o reputatie in ceea ce priveste domesticirea elefantilor. Turistii sunt plimbati cu elefantii, iar cei mai curajosi pot alege sa conduca chiar ei elefantul, dupa ce invata cele mai simple comenzi, pe care animalul le asculta fara probleme.



Sursa foto: johnnyjet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea