Vacante

#tratament balnear buzias #turism #vacanta #sejur #buzias #statiuni balneare

Destinatii tamaduitoare din Romania: Buzias

Cateva zile de vacanta intr-un colt de natura, in Romania, iti pot reincarca bateriile. Daca ai nevoie de liniste si tot ce vrei este sa te relaxezi, ofera-ti sansa de a descoperi una dintre destinatiile mai putin cunoscute ale Romaniei. Buzias nu este o destinatie-vedeta pe harta turistica a tarii, dar valaorea sa naturala si culturala este incontestabila.

Cei care vor sa calatoreasca in Banat au ocazia sa viziteze orasul Buzias. Acesta se afla in sud-vestul Romaniei, la o distanta de aproximativ 35 km de Timisoara. Orasul a fost atestat documentar in secolul al XIV-lea, insa ceea ce l-a facut faimos este reprezentat de apele sale minerale.

Principalul profil terapeutic al statiunii il constituie terapiile pentru bolile cardiovasculare. In diversele proceduri aplicate se folosesc apele minerale carbogazoase, mofetele si aeroionozarea. Cei care isi petrec cateva zile in statiune pot sa opteze pentru masaj, fizioterapie, hidroterapie, fitness, kinetoterapie etc.
 

Alte atractii in Buzias
 

Parcul din statiunea Buzias este o oaza de liniste si relaxare, dispunand totodata factori naturali de cura. Totodata, parcul este renumit pentru arborii sai seculari. In statiune mai pot fi vizitate si alte atractii turistice precum Aleea ionilor negativi, Izvorul Iosif, Buveta Izvorul Sanatatii etc. Se pot face, de asemenea, excursii in imprejurimi, la ruinele cetatii feudale Marginea, de secol XVII sau la lacul Surduc.

Pentru cei care doresc sa deguste din produsele locale exista Cramele Recas . Se organizeaza vizite la plantatia de vita-de-vie cu degustari de vinuri si de mancaruri specifice regiunii. O astfel de degustare poate include 7 tipuri de vin, insotite de un meniu traditional . In plus, turistii au ocazia sa afle detalii despre tehnologia de cultura, fluxul tehnologic, procesul de innobilare a vinurilor si multe altele.
 

Cat te costa o vacanta in Buzias
 

La un hotel de 2 stele, o camera costa in jur de 60 lei pe noapte , in timp ce la categoria 3 stele, pretul este de aproximativ 80 lei pe noapte. Pentru procedurile de tratament, care includ baia cu apa minerala si mofeta, se plateste o suma de aproximativ 20 lei pe zi. Pentru un sejur de 6 nopti in Buzias, la un hotel de 3 stele, se plateste in jur de 700 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea