Vacante

#vacanta #vacanta de iarna #vacanta copii #destinatii de iarna

Destinatii si atractii magice pentru copii in vacanta de iarna

In vacanta de iarna 2012-2013, copiii pot merge sa vada unele dintre cele mai frumoase destinatii si atractii turistice. Parcurile de distractie se impodobesc cu luminite, marile piete gazduiesc patinoare, iar muzeele ofera tururi pentru cei mici unde acestia isi imbogatesc cultura generala intr-o maniera relaxata si distractiva.

Iata cateva destinatii si atractii magice pentru copii in vacanta de iarna:


Efteling, Olanda

Efteling este unul dintre cele mai vechi parcuri de distractie din lume. Aflat in orasul olandez Kaatsheuvel, Efteling poate fi vizitat pe toata durata anului. In sezonul rece, Efteling capata un decor de poveste. Iarna, parcul de distractii este luminat feeric si pune la dispozitia vizitatorilor piste de sanius si un patinoar. Familiile cu copii se pot incalzi cu ciocolata calda si vin fiert. Un bilet pentru adulti sau pentru copiii cu varste de peste 4 ani costa 32 euro.


Spargatorul de nuci, Europa

Iarna, unul dintre cele mai frumoase spectacole dedicate copiilor este "Spargatorul de nuci". Baletul poate fi vazut in mai multe orase, precum Londra sau Edinburgh. Baletul lui Ceaicovski se joaca pe diverse scene in decembrie si ianuarie. In Edinburgh, de exemplu, spectacolul are loc intre 8 si 12 ianuarie 2013.


Kindermuseum, Viena

In Palatul Schonbrunn din Viena se afla muzeul dedicat copiilor, Kindermuseum. Cei mici descopera aici cum traiau copiii cu secole in urma si care era stilul de viata al unui copil din familia imperiala, in comparatie cu viata pe care o ducea un copil din clasa de mijloc.

Micii vizitatori ai muzeului au sansa sa se joace cu jucariile de pe vremea Imperiului Austriac. Muzeul organizeaza tururi pentru copii si chiar petreceri aniversare. Kindermuseum este recomandat copiilor cu varste intre 4 si 12 ani. Biletul pentru un adult costa 7 euro, iar cel pentru un copil, 5.5 euro.


Natural History Museum Ice Rink, Londra

In fata Muzeului de Istorie Naturala din Londra, localnicii si strainii pot veni cu copiii sa se distreze si sa se bucure de iarna. In fata muzeului este instalat un patinoar de 1000 metri patrati, functional pana pe 6 ianuarie 2013.

Tot aici se afla un brad de Craciun si un carusel pentru copii. Intrarea costa 13.50 lire sterline pentru adulti si 9 lire pentru copii. Exista si bilete pentru familii, cu 38 lire. Acestea asigura accesul unei familii formate din doi adulti, doi copii sau un adult si trei copii.


Sursa foto: timeout.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea