Vacante

#vacanta europa #destinatii vacanta europa #vacanta spania #vacanta elvetia #vacanta franta

Destinatii secrete din Europa unde poti face vacanta

Unele destinatii din Europa sunt pline de istorie sau se mandresc cu peisaje impresionante si, totusi, niciuna nu figureaza in cataloagele agentiilor de turism. CNN a realizat un top al destinatiilor ascunse ale Europei.
 

Insula Formentera, Spania


Formentera este o insula mica in Spania, aflata in Insulele Pitiusic din care face parte si Ibiza. Formentera este denumita si "ultimul paradis mediteranean" datorita faptului ca insula s-a dezvoltat in plan turistic, reusind in acelasi timp sa protejeze mediul.

Plajele cu ape stravezii si clima blanda fac din Formentera o comoara secreta a Mediteranei, unde nu ajunge oricine. Pentru a veni aici, trebuie sa iei vaporul din Ibiza. Insula are nu mai putin de 20 km de plaja cu nisip alb si apa limpede. Pe insula creste o planta care actioneaza ca un tratament natural asupra apei pe care o curata. Datorita acestui lucru, insula a devenit si patrimoniu mondial UNESCO.
 

Ticino, Elvetia


Ticino este cel mai sudic canton al Elvetiei si are capitala la Lugano. Ticino are multe locuri de descoperit si multe activitati de timp liber, de la cetati vechi si lacuri la sporturi montane. Bellinzona este un oras deosebit de frumos, bogat in arta, natura si gastronomie.

Amatorii de drumetii descopera aici trasee montane pitoresti, cu panorame spectaculoase. In Bellinzona se afla si 3 castele medievale declarate patrimoniu mondial UNESCO. Lacurile Maggiore si Lugano, precum si orasul Mendrisiotto sunt alte cateva atractii de top ale regiunii.
 

East Anglia


East Anglia este o regiune din Marea Britanie, parte din East of England. Aceasta regiune de coasta este atractiva pentru cei care isi doresc o vacanta la tara, pentru cei interesati de cultura, dar si pentru un sejur relaxant la mare.

In timpul liber se pot explora satele si orasele medievale din aceasta regiune. East Anglia are cate ceva pentru fiecare: centre comerciale, festivaluri, atractii turistice pentru familii, muzee, galerii de arta, catedrale, parcuri, sporturi etc. De exemplu, in Norfolk se organizeaza tururi de birdwatching pentru observarea vietii salbatice din regiune in compania unui ghid specializat.
 

Ikaria, Grecia


Ikaria este o insula greceasca din Marea Egee, la 19 km de Samos. Insula este o destinatie de vacanta atractiva pentru cei care vor sa plece departe de aglomeratie. Din Atena in Ikaria se fac in jur de 6 ore cu feribotul.

Insula a devenit cunoscuta datorita longevitatii oamenilor de aici, multi dintre ei trecand de 90 de ani. Turismul din Ikaria isi imbie vizitatorii cu apele curate, aerul proaspat si o gastronomie locala irezistibila.
 

Ile de Noirmoutier, Franta


Ile de Noirmoutier este o destinatie a Frantei mai putin cunoscuta. Insula este apreciata pentru viata salbatica bogata de aici. Din Paris se fac 4 ore cu TGV-ul.

Ile de Noirmoutier este o destinatie populara in randul turistilor care vin cu familia in vacanta. Exista un acvariu unde cei mici pot invata despre viata marina. Plajele nisipoase cu dune, padurea si rezervatia naturala sunt cateva dintre atributele acestei insule.

Sursa foto: guesthotel.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea