Vacante

#destinatii turistice romania #vacanta de paste #destinatii de vacanta #vacanta paste # vacanta romania # destinatii turistice

Destinatii pentru vacanta de Paste in Romania

Chiar daca nu ti-ai planificat din timp minivacanta de Paste, nu inseamna ca trebuie sa stai acasa. Inca mai poti sa gasesti destinatii in Romania, aproape de casa, si te poti bucura de tot ce inseamna Pastele traditional, de la mancaruri cu specific romanesc, pana la obiceiuri pastrate din mosi-stramosi.


Vacanta de Paste in Bucovina

Tinutul Bucovinei este una dintre cele mai indragite destinatii de Paste, deoarece aici se pastreaza cu sfintenie traditiile specifice sarbatorii pascale. In plus, manastirile din Bucovina sunt un refugiu ideal pentru persoanele care isi doresc sa se reculeaga si sa se bucure de frumusetea acestor lacasuri sfinte.

Daca alegi sa-ti petreci Pastele in Bucovina, pentru 5 nopti de cazare la o pensiune de 3 margarete platesti in jur de 1100 de lei de persoana, iar pachetul include si masa festiva de Paste. La majoritatea pensiunilor din Bucovina, poti deprinde arta incondeierii oualor si poti lua parte la obiceiuri traditionale.


Vacanta de Paste in Maramures

O alta destinatie indragita de romani pentru Paste este Maramuresul, astfel ca daca ti-ai dorit sa ajungi la Cimitirul Vesel ori la Cascada Cailor, acum este momentul sa te gandesti la o vacanta in zona Tarii Oasului. Cazarea la o pensiune de 3 margarete in Maramures costa cel putin 110 lei de persoana pe zi. Multe dintre ofertele pensiunilor includ masa festiva de Paste.

Vacanta de Paste in Bran-Moeciu si Predeal

Pasca, oua rosii, friptura de miel ciorba de miel, cozonaci proaspat copti in cuptor, daca vrei sa iti petreci Pastele in zona Bran-Moeciu, vei avea parte de toate aceste bunatati traditionale.

Daca iti doresti cazare la pensiune, trebuie sa stii ca vei scoate din buzunar cel putin 100 de lei pe zi la 3 margarete. Daca vrei cazare la pensiuni de 4 margarete, preturile depasesc 250 de lei de persoana pe zi, iar daca iti doresti un sejur de 3 zile cu demipensiune, poti plati cam 1200 de lei.

Pentru o vacanta de Paste la Predeal, preturile de cazare la pensiuni sunt aproximativ aceleasi cu cele din zona Bran-Moeciu. Daca iti doresti cazare la hotel de 3 stele, trebuie sa stii ca pentru 4 nopti de cazare si masa festiva de Paste platesti 500-600 de lei.

Sursa foto: casadoamnei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea