Vacante

#martie #olanda #praga #budapesta #carnaval

Destinatii pentru luna martie

Luna martie celebreaza inceputul primaverii prin numeroase evenimente care au loc, de la carnavaluri la concerte, de la festivaluri ale muzicii sau florilor la celebrele sarbatori de Martisor si Ziua Femeii. Astfel, cei care doresc sa calatoreasca in prima luna a primaverii dispun de mai multe variante. Acestia pot merge in miezul evenimentelor, la Carnavalul de la Rio de Janeiro sau la Carnavalul de la Venetia. Cei care prefera locurile mai putin aglomerate au posibilitatea sa aleaga o destinatie exotica sau un oras european, aflat in extrasezon. Vremea este suficient de frumoasa pentru plimbari in aer liber, iar preturile sunt mai mici.

Carnavalul de la Rio de Janeiro 2011
 

Intre 5 si 8 martie 2011 se desfasoara Carnavalul de la Rio de Janeiro, editia 2011. Parada castigatorilor carnavalului este programata pentru 12 martie. Pe langa paradele in sine, din program fac parte baluri mascate, spectacole de samba, petreceri stradale, repetitii atat pe stadionul carnavalului ( Sambodromo ) cat si in sanul comunitatii si alte evenimente.

Cei care vor sa ajunga in Brazilia in acest an trebuie sa achizitioneze biletele cat mai rapid, pentru a-si asigura un loc. O vacanta la Carnavalul de la Rio de Janeiro nu este deloc ieftina, un sejur de 8 zile putand depasi 2000 euro de persoana. In cazul in care apelezi la o agentie de turism, gasesti pachete care includ si accesul pe Sambodromo.
 

Budapesta, o metropola europeana atractiva, pe bani putini
 

Budapesta reprezinta una dintre cele mai frumoase metropole europene, datorita peisajelor naturale si ofertei balneoclimaterice, culturale si culinare.

Luna martie este o perioada ideala pentru a vizita acest oras, deoarece Budapesta gazduieste Festivalul Primaverii (Budapest Spring Festival). In acest an, evenimentul se desfasoara intre 18 martie si 3 aprilie. Acesta este cel mai mare si mai important festival cultural al Budapestei, reunind spectacole de muzica clasica, opera, jazz, balet, teatru etc. Pentru festivalul din 2011 sunt programate in jur de 200 de evenimente inscrise in program.

O vacanta city break in Budapesta costa 165 euro de persoana, pret in care sunt incluse 3 nopti de cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele si biletul de avion.
 

Praga, spectacole de dans si muzica. Primul festival al primaverii
 

Praga este o metropola bogata in evenimente importante, in luna martie 2011. De pe 5 martie si pana pe 25 aprilie se desfasoara St Mathew’s Fair, unul dintre cele mai populare festivaluri din Cehia si, totodata, primul festival al primaverii. Pentru cei mici, festivalul este deosebit de atractiv datorita parcului de distractie.

Totodata, pana pe 8 martie se desfasoara in Praga Bohemiam Carnevale, un eveniment cu o istorie lunga, care ajunge pana in Evul Mediu. Strazile orasului sunt colorate de oameni in costume de epoca si muzicieni cu tobe si alte instrumente.

Pe O2 Arena are loc in Praga spectacolul Lord of the Dance. Cei care opteaza pentru un pachet de vacanta cu bilet inclus la spectacol platesc de la 290 euro de persoana. O astfel de oferta asigura, in rest, biletul de avion, 3 nopti de cazare cu mic dejun si taxele de aeroport. Un alt eveniment gazduit in Praga in martie il reprezinta concertul lui Kylie Minogue. O oferta de vacanta cu bilet inclus incepe de la 300 euro.

O vacanta de tip city break in Praga, in luna martie 2011, costa aproximativ 250 euro pentru un minisejur de 3-4 nopti, cazare cu mic dejun si avion.
 

Calatorii in Italia de Martisor sau 8 Martie, Ziua Femeii
 

Cei care vor sa scape de temperaturile sufocante ale verii pot vizita in martie destinatii turistice precum Roma, Napole, Pompeii sau Herculaneum. Siturile arheologice, muzeele, galeriile de arta, parcurile si gradinile pot fi descoperite in prima luna de primavara, cand vremea este blanda, cu cer senin.

Pana pe 8 martie se desfasoara Carnavalul de la Venetia, care incepe pe 26 februarie. Cei care doresc sa calatoreasca in Italia in primele zile din martie au sansa sa participe si la acest eveniment. Anul acesta, carnavalul are mai multe tematici principale, de la cultura si cinematografie la istorie si femeia secolului al XIX-lea. Afla mai multe despre Carnavalul de la Venetia 2011 de aici.

Pe 8 Martie italienii sarbatoresc si Ziua Femeii, Festa della Donna. Potrivit obiceiului, doamnele si domnisoarele primesc buchetele de mimoze atat de la barbati, cat si de la alte femei dragi (surori, fiice etc).
 

Festivaluri in Spania
 

Spania este una dintre destinatiile cele mai recomandate pentru luna martie. Vremea este placuta, ideala pentru ca turistii sa poata circula in voie si sa viziteze monumentele arhitectonice, castelele si fortaretele vechi sau sa participe la evenimentele care se desfasoara in aer liber. Tot luna martie este si o perioada in care se fac nunti la castelele din Spania.

Insa unul dintre evenimentele majore din Spania, care are loc in luna martie, este Fallas de Valencia. Acesta reprezinta o festivitate in cadrul careia spaniolii il celebreaza pe Sfantul Joseph, patronul tamplarilor. In cadrul programului sunt focuri de artificii, spectacole stradale, spectacole de lumini, concerte, parade etc. Principalele atractii ale festivalului Fallas de Valencia le reprezinta papusile realizate din hartie, sub forma unor personaje traditionale. Papusile defileaza in parada, inainte de a fi arse in ultima noapte a festivalului.
 

Festivalul florilor in martie, Olanda
 

La sfarsitul lunii martie, iubitorii de gradinarit au ocazia sa viziteze Gradina Europei, Keukenhof . Aceasta se afla in partea de sud a Olandei si este una dintre cele mai mari gradini de flori din intreaga lume.

In ultima saptamana a lunii martie, Keukenhof isi deschide portile pentru un nou sezon. In 2011, deschidere oficiala este programata pentru 24 martie. De asemenea, in aceasta perioada poate fi vizitat Amsterdamul cu bani mai putini, deoarece preturile incep sa creasca de prin aprilie. In martie, metropola este vizitata de mai putini turisti si este un moment bun pentru a o strabate si a-i descoperi atractiile.
 

Destinatii exotice in martie
 

Luna martie este o perioada potrivita pentru a vizita Barbados. Insula din Oceanul Atlantic este inca vizitata de multi turisti in prima luna a primaverii, deoarece aceasta perioada reprezinta sfarsitul varfului de sezon. Martie este cea mai uscata perioada a anului in Barbados. Media minima de temperatura se situeaza la 21 grade Celsius, iar media maxima atinge 29 grade Celsius.

Insula Phuket in Thailanda, Bali in Indonezia,  Manila in Philippines sunt cateva destinatii exotice potrivite pentru inceputul primaverii. Martie se incadreaza in extrasezon turistic, astfel incat preturile sunt mai mici la hoteluri si nu numai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea