Vacante

#turcia # vacanta turcia #destinatii turcia # orase turcia

Destinatii necunoscute ale Turciei

Turcia este una dintre destinatiile favorite ale turistilor romani, insa nu toate comorile sale sunt cunoscute marelui public. Exista orase traditionale si atractii turistice foarte frumoase, insa ramane oarecum in umbra comparativ cu principalele destinatii de vacanta, precum Istanbul sau Antalya.
 

Safranbolu


Safranbolu este un oras din Provincia Karabuk din regiunea Turciei aflata la Marea Neagra, la 200 km nord de Ankara. Safranbolu este cunoscut ca unul dintre cele mai autentice orase turcesti. Intre secolele XIII si XX, Safranbolu era o destinatie importanta, fiind folosit ca loc de popas pentru caravane.

Numele orasului se trage din denumirea de sofran, planta cultivata in aceasta regiune si comercializata. Arhitectura otomana deosebita, numeroasele moschei, fantani si bai turcesti sunt cateva dintre atractii. Safranbolu a fost inclus in lista patrimoniului mondial UNESCO gratie caselor si arhitecturii in stil otoman care s-au conservat foarte bine.
 

Mardin


Mardin este un oras situat in sud-estul Turciei, cunoscut pentru arhitectura in stil arab. Sapaturile arheologice au dezvaluit ca zona a fost locuita in mod permanent inca din anul 4000 i.e.n. pana in 700 i.e.n. de-a lungul istoriei, orasul a jucat un rol important atat in plan comercial, cat si religios.

Pe vremuri, Mardin a fost un centru important al crestinatatii, iar astazi pot fi vizitate aici biserici si manastiri alaturi de moschei. Turistii viziteaza orasul gratie bogatiei sale istorice, culturale si arhitecturale.
 

Cirali


In Provincia Antalya se afla un sat putin cunoscut, denumit Cirali. Turistii care vin aici descopera o plaja frumoasa si lunga, precum si ruinele de la Olympos. Destinatia este aleasa de catre cei care isi doresc un sejur linistit la o pensiune din zona si sa faca plaja.
 

Sanliurfa


Sanliurfa este un oras din sud-estul Turciei cu o bogata mostenire culturala. Aici se afla prima Universitate Islamica din lume. Orasul gazduieste bai turcesti, hanuri, moschei, ziduri de cetate, fantani si chiar un castel. de-a lungul istoriei, orasul a jucat un rol important in plan religios si cultural.

Sursa foto : longpassages.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea