Vacante

#peru #croatia #cairo #argentina #destinatii de vacanta #italia #destinatii februarie

Destinatii ideale pentru luna februarie

Luna februarie este ideala pentru o vacanta in care sa pleci in cautarea soarelui si a temperaturilor mai ridicate fata de cele cu care esti obisnuit in aceasta perioada.

Poti opta atat pentru destinatii de februarie din Europa, cat si pentru unele mai exotice, precum Africa sau America.


Croatia si Italia

Daca vrei o vacanta in Europa, poti opta cu incredere pentru Croatia. Aici, dincolo de frumusetile locului, de imbinarea perfecta dintre mare si munte, mai presus de mesele delicioase, specific mediteraneene, te vei bucura de o vreme calda si de temperaturi cuprinse intre 10 si 16 grade Celsius.



O alta varianta este sa vizitezi Italia in luna februarie. In Roma, de exemplu, temperaturile in luna februarie pot ajunge pana la 15 grade. Astfel, vremea este ideala pentru pentru a vizita punctele turistice importante si pentru a bea o cafea aromata la una dintre cafenelele faimoase de pe strazile orasului.


Cairo

Ce ai spune de o vacanta in Cairo? Egiptul este o tara atragatoare pentru vacantele din luna februarie. In aceasta perioada, temperaturile ajung chiar si la 21 de grade si niciodata nu scad sub 11. Daca vrei sa vizitezi Muzeul Egiptean al Antichitatilor, Moscheea Amr ibn el-Aas, Piramida lui Keops sau Sfinxul, luna februarie este cea mai indicata perioada sa faci acest lucru. In plus, preturile pentru cazare, transport si mancare sunt reduse in Egipt, in acest moment al anului.


Argentina si Peru

Aceste doua tari din America te vor impresiona prin privelisti absolut incredibile, prin cultura oamenilor, dar mai ales prin fauna exotica.

Daca vei pasi in padurile Argentinei, vei descoperi caprioara pitica, guanaco sau huemul andin, toate fiind mamifere native acestei tari. Tot aici vei avea sansa sa vezi pume (feline care traiesc doar in padurile subtropicale), insa trebuie sa te feresti de reptilele veninoase, specii frecvent intalnite in Argentina.

Daca esti o persoana gurmanda, nu rata mancarea specific argentiniana: parrillada, un gratar mixt format din carnati picanti, costita, fleica si maruntaie.



Tot in zona Americii de Sud vei putea vizita Peru, o tara cu o cultura mixta, rezultata din fuziunea incasilor cu cea a hispanicilor. Pe alocuri, vei putea descoperi usoare influente ale culturii africane si chiar hispanice.

Pe partea culinara, te vei bucura de gustari amerindiane, cu influente puternice din bucataria spanioala, africana si chiar asiatica. Tehnicile de gatit si diversitatea de ingrediente este recunoscuta si apreciata la nivel mondial.



Sursa foto: photos4travel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea