Vacante

#rulota #vacanta #destinatie #destinatii #turism

Destinatii din Romania unde sa mergi cu rulota

Te-ai gandit ca ai vrea sa ai o vacanta in mijlocul naturii, in care sa nu depinzi de rezervari la hoteluri, taxe suplimentare sau servicii care sa-ti strice ziua? Atunci una dintre optiunile pe care le-ai putea adopta ar fi cea a unei vacante cu rulota. Aceasta "casa pe roti" este o idee foarte buna pentru cei carora le place independenta si libertatea unei vacante in natura. Iata cele mai frumoase locuri spre care te poti indrepta daca ai hotarat ca iti doresti o vacanta cu rulota.
 

Avantajele unei vacante cu rulota
 

In tara noastra exista locuri spre care te poti indrepta cu aceasta „casa pe roti”, despre care cei care au incercat-o spun ca e mai bine decat sa stai la un hotel de patru stele, pentru ca nu ai piscina, dar ai marea sau muntele la doi pasi si terasa cat vezi cu ochii.

Campingurile pentru corturi si rulote din statiunile de la mare sau de la munte sunt destinatii ideale pentru cei care prefera sa isi petreaca concediul in mijlocul naturii. Aici, in schimbul unei taxe poti stationa cu rulota chiar si jumatate de an, poti sa iti gatesti ce iti doresti fie in rulota, fie intr-o bucatarie improvizata afara, in fata rulotei. De asemenea, poti face plaja sau plimbari in aer liber iar copiii celor care vin in vacanta cu rulota pot socializa foarte usor.
 

Marea, cea mai cautata destinatie de mers cu rulota
 

Turistii care au incercat deja varianta de a merge cu propria rulota sau cu una inchiriata spre litoralul Marii Negre revin aproape in fiecare an in locurile pe care le-au vizitat.

Sursa foto: Outandaboutcaravanhire.com.auDin oricare aceste statiuni vei putea ajunge destul de usor spre principalele obiective turistice de la malul Marii Negre: Cazinoul si Acvariul din Constanta, Water Park-ul din Mamaia sau locatiile preferate ale lui Ceausescu din Neptun.

De asemenea, vei fi aproape de monumentul de la Adamclisi , dar si de vestigiile celor trei colonii fondate de greci pe litoral in secolele 7-6 inainte de Hristos: Histria, Tomis – Constanta de astazi, care gazduieste si un impozant muzeu arheologic si Callatis – astazi Mangalia.
 

Navodari
 

Unul dintre cele mai cunoscute locuri pentru posesorii de rulote este campingul Marina de la Navodari, acolo unde poti sa mergi inca din aprilie cu rulota pentru a fi aproape de mare. De altfel, cei care merg in vacanta cu rulota stiu ca pentru a prinde un loc cat mai bun, cat mai aproape de mare, trebuie sa mearga cat mai devreme in timpul anului.

Taxa nu este una foarte mare: pentru stationarea rulotei din aprilie si pana in septembrie, taxa este de aproximativ 500 de euro. Pentru acesti bani primesti si acces la curent electric, la apa calda si la grupurile sanitare. Nu conteaza cati membri are familia ta, poti merge si cu prietenii insa trebuie sa te pregatesti sa fii integrat in „familia rulotistilor”. Unii dintre ei vin si cu antena de satelit pentru televizor, dar si cu dvd-player, astfel incat atunci cand afara ploua sa poata avea ocupatie.
 

Mamaia
 

Un alt camping, aflat nu foarte departe de Navodari, este cel de la iesirea din Mamaia, spre Navodari. Campingul G.P.M., situat in nordul statiunii Mamaia la 5 de metri de plaja, are portiuni cu verdeata, alei pavate, plaja curata, magazin cu legume, fructe sau cosmetice iar preturile sunt asemanatoare cu cele de la Navodari.
 

2 Mai
 

Un alt camping se afla in statiunea 2 Mai si este unul dintre cele mai bine amplasate si linistite campinguri de pe litoralul Marii Negre. Acesta are o suprafata nu foarte mare, insa este amplasat chiar langa plaja si este bine intretinut. Beneficiaza de 10 chiuvete cu oglinzi, 8 dusuri si 12 cabine de toaleta, precum si de acces la curent electric, prin intermediul stalpilor de iluminat, care sunt prevazuti cu aproximativ 15 prize pentru curentul electric.

Sursa foto: Panoramio.comTaxa pentru aceasta facilitate este de 3 lei noi pe zi, in timp ce tarifele de campare sunt de 4-8 ron pentru corturi si 10 lei de persoana pe zi.
 

Vama Veche
 

Daca vrei sa mergi la mare cu rulota, nu ocoli nici Vama Veche. Aici poti campa fie in Marina Park, fie direct pe plaja, in zonele special amenajate, acolo unde taxa de stationare pentru corturi si rulote este intre 3 si 10 lei pe zi, iar cea pentru toaleta si dus este de 1 ron pentru intrarea la toaleta si de 5 ron pentru dusurile cu apa calda. Turistii care au trait deja aceasta experienta spun ca daca vrei liniste, este mai bine sa mergi in Vama in timpul saptamanii sau sa alegi nordul statiunii, acolo unde stationeaza "vamaiotii de cursa lunga”. Daca mergi la Vama Veche, ar trebui sa te astepti sa gasesti pe plaja si printre vecinii tai de camping nudisti, hippioti sau punkeri, care se pot imbata si pot face galagie.
 

La munte sau la bai cu rulota
 

Daca vrei sa respiri aer de munte si sa te bucuri de linistea naturii din rulota ta, poti merge si sper Brasov. Aici vei gasi campingul Darste, care ofera turistilor veniti cu masina sau cortul posibilitatea de a se conecta la reteaua de energie electrica, apa curenta si canalizare. Preturile sunt asemanatoare cu cele de la mare, intre 3 si 11 lei pentru o zi.

Sursa foto: Photobucket.comIn apropiere de Brasov vei putea gasi inca un loc unde poti merge cu rulota. Campingul Vampirecamping din Bran ofera locuri de campare pentru posesorii de rulota, pentru preturi de 4 euro pe zi pentru adulti si 2 euro pentru copii, in care sunt incluse si cheltuielile legate de conectarea la reteaua electrica si apa calda.

De aici vei putea ajunge usor la obiectivele turistice din zona Brasovului: Castelul Bran, Castelele Peles si Pelisor, Biserica Neagra, Prima Scoala Romaneasca etc.

In plus, daca te tenteaza statiunile balneare, poti alege Baile Felix sau Baile Lipova din judetul Arad. La campingul Apollo din Baile Felix te poti caza cu rulota platind tarifele de 15 lei pe zi pentru un adult campat, 5 lei pentru copii, 20 de lei pentru rulota, un vizitator plateste 10 lei pe noapte iar curentul electric costa 10 lei pe noapte. In acesti bani sunt incluse urmatoarele servicii: dusuri cu apa calda termala, toalete, locuri amenajate pentru preparat gratare, locuri amenajate pentru spalat vase, posibilitatea de racordare la reteaua electrica, spatiu asigurat de 60 metri patrati pentru o rulota, posibilitatea de a asigura transport local si un control stomatologic gratuit.

Daca vei alege sa vizitezi Baile Felix, nu ar trebui sa ratezi si obiectivele turistice din zona: rezervatia naturala "Lacul cu Nuferi" din Baile Felix, orasul Oradea (Muzeul Tarii Crisurilor, Biserica cu Luna, Catedrala Romano-Catolica, Palatul si Pasajul Vulturul Negru, Cetatea Oradiei, Pestera Ursilor de la Chiscau ( Beius ).

Pe de alta parte, daca vei sa mergi la Baile Lipova, la 25 de kilometri de Arad, poti sa te opresti la campingul Baile Lipova. Preturile sunt intre 3 si 10 lei pe zi, cu toate facilitatile de apa si curent incluse. Iar daca tot te afli aici poti incerca baile din statiune, recomandate in tratamentul ginecologic, locomotor, pentru tulburari endocrine, gastrite cronice hiperacide, sau afectiuni hepato-biliare, dar si pescuitul, in zona aflandu-se cateva locuri unde se poate pescui somn. Poti vizita Manastirea Sfanta "Maria Radna" si Cetatea Soimos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea