Vacante

#singur in vacanta #strainatate #siguranta #vacanta

Destinatii de vacanta sigure pentru femei

Turistele care doresc sa calatoreasca singure se confrunta cu problema sigurantei in ceea ce priveste destinatia aleasa. Exista insa tari recomandate pentru femeile care calatoresc singure, datorita nivelului scazut de infractionalitate .
 
Nu trebuie ignorat faptul ca niciun loc nu poate prezenta garantii absolute. De aceea, este recomandat ca inaintea fiecarei calatorii, turistele sa se informeze pe site-ul Ministerului de Externe (mae.ro) asupra posibilelor alerte de calatorie. Acest lucru este deosebit de important deoarece o destinatie poate fi considerata sigura o lunga perioada de timp, pana cand apar tensiuni politice, au loc catastrofe naturale etc.
 
De asemenea, este bine ca femeile care calatoresc neinsotite sa fie informate cu privire la obiceiurile locale, in special in ceea ce priveste vestimentatia sau celelalte reguli de eticheta locala .
 

Irlanda
 

Sursa foto: morethanatestscore.comTuristele care adora destinatiile cu o viata de noapte intensa gasesc in Irlanda baruri cu bere buna si lume prietenoasa. In timpul zilei, au posibilitatea sa faca plimbari lungi si sa fotografieze peisajele naturale spectaculoase ale Irlandei.

O atractie deosebita, specifica acestei destinatii, o reprezinta banchetele medievale. Astfel de evenimente sunt gazduite in castele irlandeze, unde se aduna oameni de toate nationalitatile.


Pe langa banchete, castelele se mai mandresc si cu gradini atractive, amenajate in diverse stiluri, de la cel victorian la stilul japonez. Doamnele pasionate de flori au parte de frumusete si liniste in astfel de locuri. Pentru persoanele active, exista numeroase sporturi care se pot practica, de la drumetii montane la echitatie sau ciclicm.

Irlanda nu prezinta momentan alerte de calatorie si este considerata, in general, o destinatie cu un nivel scazut al criminalitatii.
 

Tarile Scandinave
 

Sursa foto: expatindenmark.comSuedia, Norvegia sau Danemarca sunt trei dintre destinatiile care ofera un nivel inalt de siguranta pentru turistele care calatoresc singure.

Aceste zone sunt cunoscute pentru faptul ca au un nivel scazut al criminalitatii. Tari civilizate, cu valori naturale si culturale, tarile scandinave au, in mod cert, ceva interesant de aratat oricarei turiste. Exista numeroase muzee care asteapta sa fie descoperite, precum si biserici sau orase pitoresti. Fiordurile ofera experiente unice pentru orice calator, iar bogatia naturala a acestor tari este incontestabila.

Exista, bineinteles, si posibilitatea de a face cumparaturi, de la pietele de peste aflate in porturi, cu legume si fructe proaspete la mari magazine.

Singura inconvenienta de baza ar fi preturile, care, asa cum se stie, sunt destul de mari in Scandinavia.
 

Japonia
 

Sursa foto: finnair.comJaponia este considerata una dintre tarile cele mai sigure pentru turisti, in general. Este, de asemenea, o tara apreciata pentru curatenie si o destinatie in care localnicii sunt respectuosi si amabili cu turistii.

Pentru doamne, Japonia este capabila sa le mentina interesul treaz oricat de mult, gratie culturii intalnite la tot pasul: in teatrul japonez, in gastronomia locala, in templele sau castelele vizitate etc. Un aspect cultural care poate starni imaginatia femeilor ce calatoresc in aceasta tara il reprezinta universul gheiselor. 
 

Turcia
 

Sursa foto: bugbog.comTurcia este o tara ospitaliera, cu o cultura impresionanta si o gastronomie pe masura. Doar in zona marilor orase doamnele ar putea sa se confrunte cu priviri insistente sau complimente exagerate din partea unora dintre barbatii turci, dar in general nu este vorba mai mult decat o hartuire verbala. Turistele care pot ignora aceste mici neajunsuri se vor bucura de o tara foarte prietenoasa, cu oameni saritori, dornici sa le multumeasca si sa le determine sa revina si cu alta ocazie.

Pe langa cultura foarte bogata a Turciei, aceasta destinatie este ideala pentru cumparaturi, astfel incat femeile gasesc aici un adevarat paradis, odata ce invata piata si stapanesc arta targuielii.
 

India
 

Sursa foto: usatoday.netDesi in multe privinte este o tara haotica, cu un trafic infernal si foarte multa mizerie, India se inscrie totusi in lista destinatiilor sigure pentru femeile care calatoresc neinsotite.

Pentru turistele care nu au foarte multa experienta in a calatori singure, India poate fi intimidanta. Este nevoie de o planificare foarte buna a calatoriei si de multe informatii despre aceasta tara unde turistilor li se poate cere si de 10 ori pretul corect al unui produs sau serviciu. Odata ce stii cum sa-ti protejezi bunurile si, nu in ultimul rand, sanatatea, India este o tara deosebit de ofertanta pentru orice turista dornica sa o descopere in mod autentic, asa cum este ea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea