Vacante

#destinatii de vacanta #vacanta_iarna #zapada

Destinatii de vacanta perfecte pentru cei care iubesc zapada

Vacantele perfecte sunt vazute diferit in functie de fiecare om. Asadar unele persoane prefera zapada, orasele de poveste imbracate in alb si stradutele pline de copaci inzapeziti. Iata sapte destinatii de vacanta ideale pentru cei care adora acest anotimp:

1. Hallstatt, Austria

Sursa foto: pixabay.com

Toate dealurile din aceasta localitate fascineaza prin pasii care se aud pe zapada un pic inghetata. Ea este pozitionata la scurta distanta, aproximativ la o ora de Salzburg, inspre sud. Este prezenta arhitectura alpina peste tot, iar cumparaturile de Craciun se pot face din piata locala care este decorata in centru cu un brad frumos. Langa lac, poti sa stai la hotelul Seehotel Greuner Baum.

2. Bergen, Norvegia

Sursa foto: fjordtravel.no

Fiind plin de sarm scandinav, acest port la mare este inconjurat de munti si fiorduri si are case colorate in culori vii, care atrag privirile. Casele sunt in contrast puternic cu albul zapezii si devin imediat preferatele turistilor. Daca esti in cautare de comori mici, poti sa explorezi stradutele inguste dintre cladirile istorice din localitate, unde poti vedea bijuterii si opere de arta. Apusul se intampla la ora 3 pm in timpul iernii si este spectaculos.

3. Bled, Slovenia

Sursa foto: fjordtravel.no

Orasul este localizat pe lacul Bled, iar pe mica insula este si o biserica renumita. Aici exista un turn cu un clopot pe care daca il atingi si il faci sa sune, poti sa fii iertat. Tot aici poti sa gasesti si castelul Bled, cel mai vechi din tara, din anul 1011.

4. Canazei, Italia

Sursa foto: pixabay.com

Arhitectura acestei localitati seamana mai mult cu o zona din Alpii Austrieci, care sunt de fapt vecinii lor. Sporturile lor principale sunt cele legate de zapada, precum schiatul si snowboard-ul. Se poate locui aici la hotelul Alla Rosa.

5. Grindelwald, Elvetia

Sursa foto: crystalski.co.uk

Precum in filmul „Fantastic Beasts”, orasul este pus si simplu magic, cu zapada multa in decembrie sau chiar si mai devreme de atat. Acest loc din Alpii Elvetieni este magic si merita sa fie explorat. Se poate schia si se fac si alte sporturi de iarna, se merge in diferite drumetii. Se poate incerca si Velogemme, care este un fel de bicicleta cu schiuri, preferata localnicilor. Alta varianta de a te bucura de vacanta este sa mergi cu gondola la mare inaltime. Poti alege sa locuiesti la Hotel Belvedere Grindelwald.

6. Coburg, Germania

Sursa foto:coburg-rennsteig.de

Orasul bavarian este plin de arhitectura istorica arata minunat in timpul iernii, cand este plin de zapada. Aceasta incepe sa apara in timpul lunii decembrie. Tot aici este un castel medieval. Daca vrei o vacanta petrecuta la unul dintre hotelurile cotate bine, poti sa alegi sa stai la Hotel Goldener Anker, care se afla chiar in centrul orasului.

7. Banff, Canada

Sursa foto: pixabay.com

Orasul Banff din Alberta este foarte frumos. Aici poti sa vizitezi Parcul National pentru a te bucura de lacurile albastre ca gheata, cascade inghetate si trasee pline de gheata de asemenea. Este un oras la poalele muntilor si cu o deschidere mare la strada principala. In centrul orasului poti sa locuiesti la Mount Royal Hotel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea