Vacante

#vizita #vacanta #sejur #destinatii #destinatie # vacanta romania #sfanta maria mare # vacanta de sfanta maria

Destinatii de vacanta pentru Sfanta Maria Mare

Cei care nu lucreaza luni, 15 august, au posibilitatea de a profita de un weekend prelungit, pentru a merge undeva de Sfanta Marie Mare. Pelerinajele la manastiri ofera prilejul de a se reculege intr-o zona linistita, in natura. Se pot face excursii in imprejurimi, la obiectivele din regiune si se degusta preparatele taranesti care se gasesc la producatorii locali.
 

Pelerinaje la biserici si manastiri
 

Pentru crendinciosi, de Sfanta Maria exista pelerinaje organizate la bisericile si manastirile inchinate Fecioarei.

Manastirea Nicula reprezinta unul dintre locurile de pelerinaj de prima importanta. Manastirea se afla in partea nordica a Ardealului,langa Gherla, judetul Cluj. Asezamantul monahal este renumit pentru o icoana facatoare de minuni (secol XVII). Nu se cunoaste cu exactitate data la care a fost construita manastirea, dar se aprecieaza ca aceasta dateaza din secolul al XVI-lea.

Cei care vin sa se inchine in aceasta manastire au posibilitatea de a se caza in Gherla, orasul aflandu-se la o distanta de aproximativ 7 km. Exista vile, pensiuni si hoteluri unde se gaseste cazare. La un hotel de 3 stele, o camera dubla costa 100 lei pe noapte.
 

Bucovina, destinatie principala de Sfanta Maria Mare
 

Putna este si ea o destinatie predilecta pentru ziua de 15 august. La biserica Manastirii Putna, slujba a fost oficiata in anii trecuti de catre Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, iar la slujba obisnuiesc sa participe demnitarii de stat. De Adormirea Maicii Domnului au loc pelerinaje la Putna, uneori fiind nevoie de o suplimentare a trenurilor.

Cei care merg in Suceava, in localitatea Putna, au ocazia sa viziteze si satul cu acelasi nume, unde se afla o biserica de lemn. "Biserica Veche a Putnei" este una dintre cele mai vechi biserici de lemn, (singura medievala), de pe teritoriul Romaniei. De asemenea, se pot face plimbari pe bicicleta in zona si se poate vizita un sat de cehi (satul Sumita). Iubitorii de pescuit pot sa-si incerce undita pe raul Putna, unde se prind pastravi.

In Putna sunt hoteluri, vile, pensiuni si camere de oaspeti pe la localnici. La o pensiune de 2 margarete, o camera costa in jur de 40 - 60 lei pe noapte, in timp ce la una de 4 margarete, pretul este de 100 lei pe noapte.

Cea de-a treia destinatie posibila o constituie Manastirea Tismana , unde an de an se aduna numerosi crendinciosi. Manastirea se afla in judetul Gorj, aproape de orasul Targu-Jiu. Cei care vor sa-si petreaca aici cateva zile de Sfanta Maria trebuie sa-si caute cazare din timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea