Vacante

#octombrie #destinatii #vacante

Destinatii de vacanta pentru octombrie

Toamna este o perioada frumoasa sa calatoresti, daca ai posibilitatea. Culorile calde tomnatice, temperaturile medii si locurile neaglomerate sunt doar trei dintre avantajele de a calatori in acest anotimp. In octombrie nu este nici cald, nici frig, vremea fiind tocmai potrivita pentru plimbarile in aer liber. Poti descoperi un oras nou, poti vizita regiuni viticole pentru degustari de vin sau ai ocazia sa te relaxezi in mijlocul naturii, intr-o regiune protejata.

Iata in continuare cateva destinatii de vacanta potrivite pentru luna octombrie.


Octombrie cultural


Florenta, Italia. Daca vrei sa eviti caldurile excesive din timpul verii si sa faci plimbari lungi in orase care sunt ca niste muzee in aer liber, alege Italia. Florenta este o astfel de destinatie cu zile insorite si numeroase atractii arhitecturale si naturale.

Budapesta, Ungaria. Intre 8-17 octombrie 2010 are loc in capitala Ungariei un eveniment dedicat culturii: Budapest Autumn Festival. Festivalul este axat pe arta contemporana si include spectacole de muzica, dans, film, fotografie si arta computerizata.


O vacanta in octombrie cu multa distractie


Munchen, Germania. Munchen este un oras vestit in primul rand pentru festivalul berii , Oktoberfest. Anul acesta, evenimentul se desfasoara din 18 septembrie pana pe 4 octombrie. Ca in orice metropola unde se desfasoara un eveniment important, este recomandat sa-ti faci rezervare cu cat mai mult inainte de data sosirii. Daca insa sari peste festival si mergi in a doua parte a lui octombrie, atunci vei gasi un oras mai linistit si vei beneficia de preturi reduse, de toamna.


Delicii culinare in inima toamnei


Paris. Cei care isi doresc sa vada Parisul toamna, au un motiv in plus sa aleaga luna octombrie. In aceasta perioada se desfasoara in orasul luminilor un eveniment care celebreaza ciocolata: Le salon du Chocolat. Evenimentul are loc intre 28 octombrie si 1 noiembrie 2010.


Destinatii exotice in octombrie


Iordania, Siria, Liban. Toamna si promavara sunt perioade recomandate pentru calatorii in tari indepartate precum Siria, Liban sau Iordania. In Iordania, de exemplu, luna octombrie reprezinta un moment ideal pentru a calatori, gratie temperaturilor medii de 20-25 grade Celsius. Se viziteza regiunea desertica Wadi Rum, unde s-a filmat pentru “Lawrence al Arabiei”, se poate face plaja si se poate inota in Marea Moarta si in Marea Rosie, se viziteaza ruinele romane de la Jerash sau orasul nabateenilor, Petra etc.

Marrakesh, Maroc. Toamna este o perioada buna pentru a vizita Marocul. Vremea este placuta pentru a te plimba prin oras si a vizita obiectivele turistice. Pietele sunt pline de fructe si legume de toamna , iar culorile lor contrasteaza cu nuantele muntilor ce se zaresc in departare. Este un anotimp perfect sa stai la o terasa si sa privesti trecatorii, simtind ritmul local.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea