Vacante

#destinatii de halloween #somalia #vacanta #brazilia #afganistan #destinatii de vacanta #zimbabwe #burundi

Top 6 destinatii periculoase de vacanta

Au peisaje superbe, o fauna incredibila sau monumente si o arhitectura fascinanta, insa sunt periculoase si o simpla vacanta de cateva zile inseamna un risc pentru viata ta. Iata cateva dintre destinatiile care, desi sunt speciale si au multe de oferit din punct de vedere turistic, nu iti ofera niciun fel de siguranta.


1. Irak

Actiunile cu caracter terorist din ultimii ani, accentuate in ultimele zile, au determinat autoritatile din toate statele sa sfatuiasca turistii sa evite vacantele in Irak.

In Irak se inregistreaza adesea atacuri cu dispozitive explozive, masini capcana si atacuri kamikaze.


2. Afganistan

Rapirile si crimele sunt cele mai frecvente "tratamente" pe care afganii le ofera turistilor care indraznesc sa vina in tara lor.


3. Somalia

Turistii care se decid sa plece in Somalia o fac pe propria raspundere. De regula, ambasadele tarilor ii sfatuiesc pe oameni sa nu treaca granita acestui stat si ii avertizeaza ca in Somalia nu trece nici macar o zi fara sa aiba loc cel putin o crima realizata de "piratii" care vor sa isi impuna puterea si respectul prin violenta si acte de agresiune.


4. Burundi

Burundi este in aceasta perioada intr-o situatie de instabilitate politica, iar conflictele si violentele sunt la ordinea zilei. Situatia este cu atat mai grava in regiunile Bujumbura Rurala, Bubanza, Citiboke si Ruyigi.


5. Brazilia


Este una dintre cele mai frumoase tari de pe planeta, insa a fost evaluata ca fiind mai periculoasa decat SUA, cel putin la nivelul crimelor comise. Cazurile in care turistii au fost rapiti nu sunt singulare, mai ales in regiuni precum Sao Paolo sau Salvador.


6. Zimbabwe

In ciuda peisajelor absolut superbe pe care le ofera, Zimbabwe ramane totusi tara recunoscuta pentru crimele violente si pentru tratamentul dur de care au parte foarte multi turisti, care au pur si simplu ghinionul sa fie in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.

Guvernele unui numar foarte mare de state la nivel mondial ii descurajeaza pe turisti sa viziteze Zimbabwe, oricat de tentante ar fi ofertele si peisajele tarii africane.



Sursa foto: madeinzimbabwe.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea