Vacante

#targul de turism al romaniei #ttr #ttr octombrie 2009

Destinatii de vacanta 2009-2010 la Targul de Turism al Romaniei

La Targul de Turism al Romaniei operatorii de turism vin cu pachete de sarbatori si destinatii de vacanta pentru 2010. Viena si Laponia sunt destinatiile vedete de Craciun la TTR din octombrie 2009.

Craciunul in Viena, concert si distractie

Multi operatorii de turism care vand pachete de Craciun in metropolele europene propun si in acest an Viena ca destinatie pentru sarbatoarea crestina. Pachetele sunt astfel concepute incat turistii sa beneficieze in pretul total al pachetului de un bilet la concertul de Craciun. “Oferim o seara de Craciun eveniment, pentru turistii nostri. Acestia au inclus in pachetul de Craciun biletul la concertul de Craciun din Palatul Hofburg. Dupa concert, turistii participa in exclusivitate la o petrecere de Craciun in Prater. Au parte de o tura privata in roata mare, care porneste special pentru ei”, ne-a explicat Aurelian Herda, Product Manager la Interra Travel. Un pachet de vacanta poate costa 359 euro de persoana, pentru 6 zile.

Laponia, un Craciun de basm pentru cei mici

Pentru Craciun, turistii pot merge cu familia si cei mici in tara lui Mos Craciun . Pentru cei care doresc o vacanta linistita, intr-un loc plin de farmec, unde zapada este garantata permanent, atunci Levi este destinatia potrivita. Traficul este restrans, zona prezinta o mai mare siguranta pentru copii si zapada este o prezenta continua. “Ne-am straduit sa oferim si in acest an servicii similiare cu cele din anii trecuti, la un pret mai mic. Un pachet de vacanta costa de la 970 euro pentru un adult si de la 664 euro, pentru copii”, ne-a spus Oana Diaconu-Tigau, Sales Manager la Perfect Tour. Mai multe detalii despre aceasta oferta gasesti in articolul Vacante si circuite de sezon: toamna – iarna 2009.

Croatia, destinatie de sarbatori si nu numai

Targul de Turism al Romaniei, octo 2009, acasa.roO destinatie de vacanta promovata de operatori este orasul croat Troghir. Gratie frumusetilor sale, Troghiru a intrat in patrimoniul mondial UNESCO. Pentru sarbatorile de iarna, Croatia este o destinatie ceruta in continuare de catre turisti. “Croatia reprezinta o destinatie potrivita atat pentru vara, cat si pentru iarna. Se fac excursii in alte zone deosebit de interesante, precum Dubrovnik sau Plivnice”, ne-a spus Marius Berca, operational manager Christian Tour. O vacanta de 7 zile in Croatia costa 239 euro + 399 lei de persoana, potrivit aceleiasi agentii.

Ca bonus, se ofera un tur panoramic al Budapestei si o vizita in Zagreb. “La targ, oferim discounturi de 10% pentru toate pachetele si destinatiile vandute in aceste zile si cu prelungire pana pe 1 noiembrie”, ne-a mai spus Marius Berca.

Discounturi la Targul de Turism al Romaniei

Multe agentii de turism fac reduceri turistilor care cumpara vacante in cadrul targului si, unii dintre ei, prelungesc aceste reduceri pana in saptamana imediat urmatoare targului. Iata in continuare cateva exemple: 7% si 10% pentru orice pachet vandut in perioada targului si pana saptamana viitoare inclusiv (Interra Travel); 10% pentru orice pachet vandut in perioada targului si pana pe 1 noiembrie 2009 (Christian Tour); 7% pentru orice pachet vandut in perioada targului (Perfect Tour); 5% si 7% pentru inscrieri si avans facute in perioada targului (Paralela 45).

Destinatiile exotice inca sunt cautate

Cu toata criza financiara, operatorii de turism continua sa propuna pachete de vacanta in destinatii exotice, precum Republica Dominicana, Maroc, Dubai, Thailanda, Hong Kong, Singapore sau Mexic, ale caror preturi pornesc de obicei de la 2000 euro de persoana. “Nu s-a schimbat nimic in privinta cererii pentru ofertele de sarbatori. Cei care dispun de un buget mare aleg destinatiile exotice, unde pot face plaja. Cei cu un buget mediu se indreapta catre destinatii mai apropiate, cum este Budapesta sau cum sunt alte metropole europene”, ne-a spus Daniela Dumitrica, marketing manager Paralela 45. Astfel, un TTR, Romexpo, octombrie 2009pachet de revelion de 9 zile in Maroc costa 899 euro + 300 lei de persoana. Daca alegi Africa de Sud, pretul ajunge la 2415 euro + 390 lei de persoana. Un Craciun in Budapesta costa 265 euro + 190 lei de persoana, conform aceleiasi agentii.

Destinatie pentru tot anul, Egiptul

La editia actuala a Targului de Turism al Romaniei, turism din Egipt prin Autoritatea Egipteana de Turism lanseaza pe piata romaneasca 3 programe turistice noi: Golf, SPA si Desertul. Aceste programe se alatura celor doua programe clasice: Marea Rosie / Peninsula Sinai si Valea Nilului. “Stim cat sunt de pretentiosi turistii romani, astfel am venit in intampinarea dorintelor lor cu 5 programe turistice in Egipt. Pentru pasionatii de golf am creat programul Golf, diponibil in 17 locatii. La fel pentru pasionati si mai ales pentru pasionatele de SPA, venim cu 20 hoteluri care pot acomoda cele mai exotice cerinte si dorinte. Iar pentru cei pasionati de aventura am creat programul Desert si oaze”, a declarat Ahmed Shokry , tourist counsellor si reprezentant al Ministerului Turismului din Egipt, la conferinta de presa din cadrul Targului de Turism al Romaniei.

Marea Rosie, de exemplu, este o destinatie de vacanta functionala in orice perioada din an. Cei care doresc sa se relaxeze in centrele de spa luxoase pot alege astfel de pachete specializate. Operatorii egipteni care vand aceste pachete asigura standardele cele mai inalte ale serviciilor spa&wellness, prin autorizarea internationala a Asociatiei pentru Wellness si Spa din Egipt.

Goful este o activitate noua, propusa pe piata romaneasca, iar astfel de oferte se adreseaza numai unui anumit segment de turisti. In privinta sejururilor in Egipt, acestea sunt atragatoare gratie numeroaselor tipuri de desert existente in Egipt, precum si a programului diversificat pe care-l contin. “In Egipt exista o varietate unica de deserturi, iar turistii pot petrece aici de la jumatate de zi pana la 28 de zile”, a spus Ahmed Shokry.

Preturile pentru vacantele din Egipt se adreseaza tuturor tipurilor de buget, inclusiv turistilor romani afectati de criza. “Noi propunem programe adecvate situatiei actuale, servicii pe care oamenii si le pot permite”, a mai spus domnia sa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea