Vacante

#viena #budapesta #dubai #italia #shopping

Destinatii de shopping pentru iarna 2011

Sezonul de reduceri este in toi si va ramane deschis pana in februarie sau martie, in functie de destinatie. Cei care isi iau o scurta vacanta in urmatoarea perioada sau pleaca pentru un weekend prelungit au ocazia sa mearga prin magazine si sa profite de reducerile care se fac in aceste luni.

Dubai Shopping Festival , reduceri de pana la 75% timp de 1 luna
 

Cea de-a 16-a editie a Dubai Shopping Festival isi deschide portile pe 20 ianuarie cu spectacole stradale si focuri de artificii. Celebrul festival are durata de o luna. Asadar, cei interesati sa colinde magazinele o pot face in urmatoarele 4 saptamani, pana pe 20 februarie 2011.

Evenimentul atrage in fiecare an peste 1 milion de vizitatori, care lasa in magazinele din shopping din lume. Conform site-ului Dubai Abu Dhabi, se estimeaza ca la festival participa in acest an peste 6000 de outlet-uri si 50 de mall-uri.

Turistii pot cumpara produse cu preturi negociabile si fara taxe. In plus, festivalul aduce reduceri care merg pana la 75% pentru lucruri precum obiecte electronice, parfumuri, textile, obiecte de artizanat, bijuterii etc. Tema din acest an a festivalului este O Lume O Familie Un Festival (One World One Family One Festival).

Un pachet de vacanta de o saptamana in Dubai, la o agentie de turism, costa de la 600 euro de persoana.
 

Shopping in Italia
 

Sezonul de reduceri incepe in Italia in luna ianuarie, datele fiind diferite in functie de regiune. In unele parti ale Italiei, reducerile de iarna (saldi invernali) dureaza pana in februarie (exemplu, Roma), pe cand in alte locuri, acestea se intind pana in martie (exemplu Trieste).

In Roma, de exemplu, una dintre cele mai faimoase strazi este Via del Corso, care leaga Piazza Venezia de Piazza del Popolo. Via del Corso este intesata de magazine de toate felurile, unde gasesti imbracaminte pentru femei si barbati, articole sportive ,incaltaminte, accesorii etc. Pe Via Nazionale gasesti magazine cu haine, accesorii si parfumuri, iar in Viale Trastevere sunt numeroase boutique-uri, magazine de mobila si accesorii.

Ofertele de vacanta sunt atractive. Pentru 5 zile in Roma, cu bilet de avion inclus, platesti in jur de 370 euro. In pret este inclus si un tur de oras.

 La Milano, in schimb, perioada de reduceri se intinde de pe 2 ianuarie pana pe 3 martie 2011 . In Milano, turistilor li se recomanda asa numitul Cadrilater de Aur (Quadrilatero d’Oro), in care sunt incluse Via Montenapoleone, Via Della Spiga, Via Santo Spirito, Via Borgospesso, Via Sant'Andrea. Gasesti mari case de moda si pe Via Monte Napoleone, Via Manzoni, Via della Spiga sau Corso Vittorio Emanuele.

O minivacanta de 4 zile in Milano costa de la 200 euro de persoana, cu bilet de avion inclus.
 

Shopping la Budapesta si Viena
 

Una dintre cele mai ieftine destinatii de shopping este Budapesta. Aici, un minisejur costa chiar si in jur de 100 euro de persoana cu transport inclus.

Strada Vaci este unul dintre principalele puncte de oprire pentru amatorii de cumparaturi in Budapesta. Aici se gasesc magazine si firme celebre precum Zara, Mango, H&M, Adidas, Promod, Max Mara etc.

In cazul in care nu mergi pe cont propriu in Budapesta si alegi o oferta a unei agentii de turism, poti combina sesiunea de shopping din Budapesta cu una in Viena. Exista astfel de pachete de vacanta de 4-5 zile pentru amatorii de cumparaturi. In Viena, viziteaza unul dintre cele mai mari centre comerciale din Europa, Shopping City Sud Wien Vosendorf. Dispui aici de vreo 300 de magazine unde gasesti produse de toate tipurile. De asemenea, daca tot ajungi prin aceste locuri ar fi bine sa faci si o oprire la nu mai putin celebrul complex comercial Parndorf.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea