Vacante

#iarna #vacanta cu familia #egipt #londra #franta

Destinatii de iarna pentru familia ta

La munte, la plaja sau intr-o metropola europeana, turistii care isi doresc o vacanta in familie in aceasta iarna au suficiente destinatii la alegere incat sa gaseasca ceva potrivit. Statiunile montane ii asteapta pe adulti si copii cu facilitati pentru sporturile de iarna si intalniri cu Mos Craciun. In tarile cu o clima calda, atractiile turistice sunt suplimentate de servicii speciale pentru familiile cu copii. Iar in marile orase europene, distractia pare sa nu se mai sfarseasca. Descopera vacanta ta de iarna in familie, in Franta, Anglia si Egipt.


Cu familia la schi in l’Auvergne, Franta
 

In Franta, o destinatie recunoscuta pentru vacantele in familie este L’Auvergne. Zapada abundenta, diversitatea activitatilor pentru parinti si copii, preturile competitive si serviciile specializate pentru familii fac din L’Auvergne o destinatie de top atat pentru turistii francezi, cat si pentru straini.

Provincia L’Auvergne se afla in centrul Frantei, in Masivul Central. Regiunea este situata oarecum departe de Paris, din capitala pana in provincie fiind un drum cu masina de aproximativ 4 ore si jumatate; insa este mai aproape de Lyon, de unde ajungi in 2 ore si jumatate.

In statiuni, copiii mici au la dispozitie gradinite cu personal calificat. Exista, de asemenea, scoli de schi pentru copiii cu varste de la 3 ani in sus, unde cei mici sunt initiati in acest sport. Unele spatii de divertisment au gratuitate pentru adulti si copii, precum pistele de sanius si patinoarele. De asemenea, pentru cei care nu ajung la Polul Nord dar vor sa incerce o experienta asemanatoare acelor locuri, exista plimbarile cu sania trasa de caini antrenati.

Sursa foto: static.guim.co.ukServiciile oferite turistilor sunt garantate de eticheta „Famille Plus”, un atestat national al comunelor turistice pentru cazare si servicii oferite familiilor si copiilor. Conform acestei calificari, familiile beneficiaza de o cazare personalizata, animatori, tarife diferentiate pe categorii de varsta, activitati dedicate copiilor in functie de varsta, personal calificat in lucrul cu copiii, servicii medicale.

Pe langa sporturile de iarna pe piste, amatorii de pescuit la copca pot sa-si incerce norocul in lacul inghetat, in spatiile special amenajate. Iar dupa o zi in zapada, exista posibilitatea de a merge la un tratament spa intr-unul dintre centrele termale aflate in apropierea partiilor. Tratamentele au la baza ape din izvoare minerale recunoscute, precum Vichy sau Saint-Yorre. Furnizorii de servicii ofera pachete combinate de vacanta, care imbina cazarea cu schiatul si spa-ul.


Vacanta cu familia in Londra, Marea Britanie


Londra este o destinatie atractiva pentru o vacanta in familie chiar si iarna. Posibilitatile de petrecere a timpului sunt aproape nelimitate pentru parinti si copii. Principalul avantaj consta in faptul ca cei mici au ocazia sa vada o multime de lucruri care contribuie nu doar la distrarea acestora, dar ii si informeaza si educa.

Daca nu vrei sa-ti petreci prea mult pe afara, du-i pe cei mici in muzee. Metropola are destule si multe dintre ele sunt foarte potrivite pentru familii. Viziteaza The Natural History Museum, Science Museum sau The Museum of London. Muzeele ofera ghiduri parintilor pentru a-si planifica o vizita cu cei mici. Copiii pot participa activ la diverse evenimente organizate in interior, precum work-shopurile de desen sau fotografiatul.

Sursa foto:telegraph.co.uk Madame Tussaud ’s atrage atat adultii cat si copiii, fiecare descoperind cate o statueta interesanta a unui personaj care le-a trezit interesul intr-un fel sau altul. Copiii vor avea ocazia sa admire personajele favorite din filme, precum Batman sau Superman.

Insa poate cel mai interesant loc de distractie in familie il reprezinta distractie aflat chiar in inima Londrei, in Hyde Park. Parcul functioneaza timp de 5 saptamani in sezonul rece, atragand localnici si turisti deopotriva in atmosfera sarbatorilor de iarna. Parcul detine cel mai mare patinoar in aer liber din Londra. De asemenea, tot aici se afla o pista de sanius, un circ (Cirque D’Hiver), o roata mare si chiar o cabanuta a lui Mos Craciun unde copiii primesc cadouri si se distreaza impreuna cu spiridusii Mosului.

Gradina zoologica, atelierele de facut prajiturele sau musical-urile teatrelor sunt alte atractii potrivite pentru familiile cu copii. In preajma Craciunului au loc numeroase evenimente dedicate adultilor si celor mici. Verifica evenimentele pe site-ul oficial al Londrei si fa-ti propriul tau program de vacanta in familie.
 


Egipt, o destinatie insorita si confortabila pentru familii


Din noiembrie pana prin februarie-martie, Egiptul are o clima moderata, fiind astfel o destinatie foarte placuta pentru o vacanta relaxanta. In iarna, vremea este mai blanda, mai ales pentru persoanele sensibile, care nu ar rezista bine la temperaturile inalte ale verii.

Sursa foto: joiamaga.comPentru familiile cu copii, Egiptul este atractiv ca urmare a serviciilor si facilitatilor oferite de catre hoteluri. Acestea pun la dispozitie patuturi gratuite, disponibile la cerere. Copiii beneficiaza de piscine speciale, incalzite cu apa calda. Miniclubul reprezinta o facilitate gratuita, care ii distreaza pe cei mici si le ofera parintilor timp sa savureze ei insisi vacanta. In timpul liber, familiile pot sa faca plimbari cu barca cu fundul de sticla in care adulti si copiii admira recifurile de corali si fauna acvatica.

La cerere si contra cost, exista servicii de baby-sitting, potrivite in special pentru momentele in care parintii vor sa faca excursii de 6-12 ore in Egipt sau chiar in afara lui. Se organizeaza safari in desert, vizite in situri arheologice, minicroaziere, chiar excursii in Iordania sau Israel, cu durata de o zi.

Un alt avantaj al Egiptului consta in faptul ca hotelurile ofera camere pentru familii, de tipul Junior Suite sau Family Room, cu preturi competitive. De exemplu, un hotel de 4 stele din Sharm El Sheikh ofera la sfarsitul lunii decembrie 2010 gratuitate pentru primul copil cu varsta mai mica de 12 ani. De asemenea, gratuitatea se aplica si la al doilea copil cu varsta de pana la 6 ani sau o reducere de 50% pentru cel intre 6-12 ani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea