Vacante

#destinatii de vacanta #destinatii halloween #halloween # vacanta Halloween

Destinatii atractive pentru Halloween

Halloweenul a depasit de mult timp stadiul unei sarbatori celebrate exclusiv pe teritoriul Statelor Unite. Traditia a fost imprumutata cu succes si de alte popoare. Iata cateva dintre destinatiile turistice pe care le poti bifa de Halloween.

Prima incursiune este pe teritoriul Mexicului, acolo unde in fiecare an se sarbatoreste El Dia de Los Muertos (Ziua Mortilor), un echivalent al Halloween-ului american. Festivalul El Dia de Los Muertos are loc anual pe data 1 noiembrie si reprezinta o comemorare a celor care nu mai sunt printre noi.

In timpul paradelor, strazile sunt pline de lumanari, pietele sunt impodobite in culori vii, iar petrecaretii se deghizeaza in personaje grotesti. De 1 noiembrie, cimitirele devin un adevarat loc de pelerinaj pentru mii de oameni. Mormintele sunt decorate cu multe flori si lumanari, iar in unele locuri se canta si se danseaza in compania unei sticle de tequila.


Dans si personaje malefice in Hong Kong


O alta destinatie pe care merita sa o vizitezi este Hong Kong-ul. Daca ajungi aici, te sfatuim sa mergi in provincia Lan Kwai Fong, acolo unde se tine cea mai renumita petrecere de Halloween de pe continentul asiatic. Restaurantele si barurile sunt deschise nonstop, iar Disneyland-ul local ii intampina pe vizitatori cu o adevarata colectie de personaje malefice. Te asteapta numeroase efecte speciale, incepand cu montaigne russe-ul fantoma si terminand cu efectele pirotehnice care-ti taie rasuflarea.


Carnavaluri si ruguri aprinse in Dublin


Orasul Dublin este locul unde in fiecare an se sarbatoreste in perioada 31 octombrie - 1 noiembrie Samhain, unul dintre cele patru festivaluri principale din calendarul irlandez.

Pe lista cu evenimente programate in cadrul Samhain-ului se numara carnavaluri, parade si ruguri aprinse in jurul orasului. Poti merge la Sala Nationala de Concerte din Dublin unde se proiecteaza "Psycho", un clasic al genului horror, acompaniat live de o orchestra.

Capitala Irlandei este totodata si locul in care s-a nascut Bram Stoker, autorul celebrului roman "Dracula". Fanii lui Stoker au parte anual de Bram Stoker Dracula Halloween Horror, un festival la care iti poti aduce si pelerina de vampir.


Petrecere cu vampiri in New Orleans


In preajma Halloween-ului, orasul New Orleans se impodobeste in haine intunecate si ofera vizitatorilor un spectacol impresionant. Pe strazi asisti la o parada de costume de Halloween, in clubul House of Blues te asteapta o petrecere cu multi vampiri pe metru patrat, iar in piata Jackson se organizeaza un tur al cimitirelor din zona.

Ultima destinatie de Halloween este cartierul Greenwich Village din New York. De peste patru decenii, sute de mii de oameni defileaza pe strazi echipati in costume socante. Tot aici este locul in care se intampla spectacole de circ si recitaluri live. Vrei sa participi la cea mai mare parada de Halloween din lume? Costumeaza-te cat mai ciudat si prezinta-te in jurul orei 18.00 pe strazile cartierului!

Sursa foto: nowpublic.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea