Vacante

#turcia #hotel #vacanta

De ce vacanta in Turcia bate alte destinatii de vara

Turcia este una dintre cele mai de succes destinatii ale verii 2010 si nu numai. In fiecare an, majoritatea operatorilor de turism din Romania propun oferte charter spre aceasta destinatie. Oferta pare exagerat de mare, toata lumea pare sa vanda Turcia, in special, Antalya. Cu toate acestea, cerere exista. Iata si motivele pentru care Turcia ramane o destinatie de top pentru vacanta de vara, an de an:


Vacanta cu servicii gratuite si personalizate in hoteluri


Serviciile si facilitatile all inclusive oferite de hoteluri includ diverse activitati de timp liber, pentru care turistii nu trebuie sa mai plateasca nimic in plus la pretul pachetului de vacanta. Asa sunt kids cluburile, locuri special amenajate pentru copii, cu personal calificat. Fiind insa vorba despre copii, limba in care li se vorbeste este foarte importanta, pentru ca cei mici sa se bucure pe deplin de programele oferite.

Astfel, in Antalya, un hotel care tine cont de acest lucru este Asteria Elita. “Asteria Elita are un program numit Premium Kids Club. Serviciile de receptie, guest relations si kids club sunt oferite de un personal vorbitor de limba romana”, ne-a spus Georgiana Simionescu, reprezentant al agentiei Premium Holidays.

Potrivit aceluiasi reprezentant, Presa di Finica este cel mai bun hotel in raport calitate-pret, cu exclusivitate pentru agentia Premium Holidays. Avand categoria de 5 stele all inclusive, Presa di Finica se afla la 67 km de Kemer. Din totalul de facilitati, hotelul ofera 81% dintre acestea gratuit (exemple: baie turceasca, jetski, parcare, sauna, volei de plaja, banana, masaj, piscina exterioara, tenis de masa, calarie, mini disco, plaja privata, internet etc) si 19% contra cost (exemple: jacuzzi, schimb valutar, curatatorie, scufundari).

De asemenea, unele hoteluri ofera gratuitate la cazare pentru primii doi copii cu varste pana la 12 ani. Astfel, pentru acestia, se plateste numai biletul de avion si taxa de aeroport.
 

Oferte de vacanta all inclusive in Antalya
 

Una dintre cele mai solicitate destinatii de vacanta este Antalya. “Pentru vara, cea mai vanduta destinatie este Turcia, Antalya. Lumea s-a obisnuit cu sistemul all inclusive, care este foarte bine pus la punct. Sistemul este foarte apreciat de familiile cu copii. In general, pentru vacanta cu familia, destinatii foarte potrivite sunt Antalya si Dubai, acesta din urma avand hoteluri cu propriile lor aquapark-uri.” a declarat pentru Acasa.ro Cosmina Vladu, Contract Manager Prestige Tours.

Pachetele charter sunt realizate astfel incat sa corespunda nevoilor turistilor, de la pachete de 5 nopti la cele de 7, 10, 11 si chiar 14 nopti. Pachetele includ sistem de masa all inclusive sau ultra all inclusive si zbor charter Tarom. Un sejur de 7 nopti in Kemer, la sfarsitul lunii mai, costa 419 euro de persoana, conform agentiei. Oferta asigura pachetul all inclusive intr-un hotel de 4 stele, zborul charter si asistenta turistica .


Zboruri charter din toata tara, cu destinatia Turcia


Cererea mare din partea turistilor romani a dus la crearea unor pachete de vacanta cu plecari din principalele orase ale tarii, dotate cu un aeroport. De exemplu, agentia Premium Holidays propune chartere pentru Turcia cu plecare din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Craiova si Sibiu. Charterul din Craiova reprezinta o noutate a companiei, potrivit reprezentantului agentiei. Sejururile se desfasoara intr-unele dintre cele mai dezvoltate statiuni turcesti: Bodrum, Antalya, Kusadasi. Aceste sejururi au toate taxele incluse, potrivit aceleasi agentii.

Turistii care vor sa mearga in vacanta in Turcia cu masina personala pot alege ca destinatie Fethiye, care se preteaza foarte bine la turismul individual.


Vacanta in Turcia: cum isi conving hotelurile clientii


Hotelurile din Turcia de categoria 4 si 5 stele sunt numeroase, astfel incat patronii s-au vazut nevoiti sa le personalizeze, diferentiindu-se astfel de restul prin servicii, pachete speciale, design, oferte de divertisment etc. Iata cateva exemple pentru unele dintre cele mai bune si mai cunoscute hoteluri in Turcia:

1 Adam&Eve Hotel oferta vacante intime pentru adulti


Adam si Eva este unul dintre hotelurile renumite in Turcia pentru pachetele de vacanta de tip honeymoon. Turistilor romani care cauta o luna de miere deosebita li se recomanda acest hotel exclusivist, “cel mai sexy hotel din lume”, asa cum i se mai spune.

Complexul hotelier are la baza un concept de luna de miere care include mic dejun la pat, cina privata, camera matrimoniala de 64 metri patrati, dus cu hidromasaj, sistem de iluminat in diverse culori, oglinzi mari etc. In iulie, pretul unui pachet de vacanta variaza intre 990 si 1041 euro de persoana, conform agentiei Apyas International.
 

2 Hotel Ali Bey Manavgat, hotel de top pentru distractie


Hotelul Ali Bey Manavgat poseda unul dintre cele mai mari aquapark-uri din Turcia. De asemenea, tot aici se afla una dintre cele mai mari echipe de entertainment, care ofera spectacole gratuite pentru clientii complexului hotelier. Cele 62 de terenuri de tenis sunt utilizate inclusiv pentru turnee anuale.

Hotelul Ali Bey Manavgat face parte din Club Alibey, alaturi de alte doua, Ali Bey Park si Ali Bey Belek. Sunt trei club-hoteluri, concepute special pentru o experienta completa a familiilor cu copii. Designul este inspirat din arhitectura orientala si otomana.



3 Ela Quality Resort, receptie pentru copii
 

Ela Quality Resort este un soi de palat otoman, conceput pentru vacantele stilate, cu familia. Gratie serviciilor de top, turistii vin sa-si petreaca aici vacanta impreuna cu copiii, unii de varste foarte fragede. Intrarea este fastuoasa, cu un lobby luxos, impodobit cu un candelabru de sticla de mare efect.

Un lucru care ne-a surprins la inceput a fost numarul copiilor de varste foarte mici care sunt adusi aici de familie. Hotelul ofera o atentie deosebita copiilor, iar serviciile incurajeaza turistii sa-si petreaca concediul aici aducandu-si si copiii, fara sa-si faca obisnuitele probleme ale unei vacante cu cei mici. Hotelul poseda un concept, Everland Q, un complex destinat copiilor, potrivit atat pentru cei foarte mici (bebelusi de un an), cat si pentru copii mai mari si adolescenti. Inca de la sosire, copiii folosesc propria lor receptie, EQ Child Reception unde completeaza formularele de cazare.

Programele pentru cei mici imbina partea educativa cu cea distractiva, sub supravegherea personalului calificat. Astfel de programe sunt menite sa-i distreze pe copii, oferind parintilor linistea si libertatea de care au nevoie pentru a se relaxa.
 

4 Crystal Hotels Resort&Spa duce conceptul all inclusive la extrem: Ultimate All Inclusive
 

Hotelurile Crystal din Turcia se afla in Kemer, Belek, Side si Bodrum. Sunt hoteluri mai noi, care ofera un raport bun calitate-pret, potrivit reprezentantilor companiei hoteliere. O modalitate de diferentiere este exemplificata de conceptul “Ultimate All Inclusive”, apartinand unuia dintre hotelurile Crystal, Crystal Admiral Resort Suites&Spa, din Side, Antalya. Turistii sunt intampinati la sosire cu un preparat dulce, “cezerye”, specific gastronomiei traditionale turcesti si o bautura dulce, “sherbet”. In pachetul all inclusive se poate servi mancare si bautura gratuit in 10 baruri, o patiserie, o discoteca si o cafenea.

Hotelurile Crystal din Turcia sunt reprezentante de Crystal Family Resort&Spa (Belek, Antalya), Crystal Paraiso Verde Resort (Belek, Antalya), Crystal Admiral Resort Suites&Spa (Side, Antalya), Crystal Sunrine Qeen Luxury Resort&Spa (Side, Antalya), Crystal Green Bay Resort&Spa (Bodrum, Mugla) si Crystal Palace Luxury Resort&Spa (Side, Antalya).
 

5 IC Hotels, scurt sejur in drum spre aeroport
 

Hotelurile IC se diferentiaza prin imbinarea unui design interior elegant cu unul natural exterior. Camerele sunt mobilate in stil indonezian si neo-clasic, iar cladirile se afla in oaze de verdeata menite sa relaxeze turistii. Un hotel usor accesibil este IC Hotels Airport, aflat in apropierea aeroportului international din Antalya (800 metri distanta) si la mai putin de 15 minute de plajele statiunii. Hotelul este potrivit pentru turistii aflati in tranzitie,  pentru grupuri de turisti care fac circuite, pentru weekend, pentru familii dar si pentru turismul de afaceri.

Din IC Hotels fac parte IC Hotels Residence, IC Hotels Green Palace, IC Hotels Santai, IC Hotels Airport.
 

6 Lykia World , arhitectura inedita si facilitati pentru familii si honeymoon
 

Lykia World Oludeniz a fost premiata cu “best holiday village of the Mediterranean”. Inconjurat de pini, resortul se afla la poalele Muntilor Lycieni. Facand un tur al resortului , am constatat arhitectura variata, surprinzatoare, a cladirilor. Aceasta pare sa se schimbe mereu, trecand de la stilul roman la cel bizantin, de la otoman la cel la grec, iar trecerile sunt subtile, astfel incat impresia finala este una pozitiva. Plaja privata se intinde de-a lungul coastei Marii Egee, pe o suprafata de 750 metri.

In zona de terase, cu placi calde, caramizii si multa verdeata, gasesti magazine cu suveniruri si cu produse turcesti, inclusiv covoare. Tot aici se afla si o infinity pool , o piscina impresionanta prin deschiderea marii si unduirile muntilor care se vad in zare.

Hotelul ofera pachete si programe speciale atat pentru familii, cat si pentru cuplurile aflate in luna de miere. Mai multe detalii despre aceste doua oferte gasesti aici. LykiaWorld Oludeniz face parte din Lykia Group, alaturi de alte hoteluri, aflate in Antalya sau Kapadokya.


7
Amara Club Marine, sat de vacanta pentru familii si copii

 

Un hotel care si-a fidelizat clientii, potrivit reprezentantilor acestuia, este Amara Club Marine. Face parte din lantul hotelier Amara Hotels, premiate cu diverse ocazii. Personalul hotelului este in cea mai mare parte acelasi an de an, lucru care a facilitat realizarea unor legaturi intre angajati si clientii care se intorc aici cel putin intr-o vacanta pe an.

Amara Club Marine se afla in Belbidi, la 15 km de centrul Kemerului si la 35 km de aeroportul din Antalya. Hotelul ne-a atras atentia imediat prin verdeata care il inconjoara, datorita pinilor din zona. Profilul Muntilor Taurus, in zare si deschiderea la Mediterana creeaza cumva un echilibru vizual si invita la relaxare.

Plaja privata are o lungime de 250 metri. In timpul zilei si seara pana tarziu turistii pot lua parte la spectacolele care au loc in resort. Copiii dispun de un mini club atractiv, cu foisoare si diverse spatii de joaca. In centrul de wellness si spa unele servicii sunt incluse in pachetul de vacanta (baia turceasca, sauna ruseasca, salon fitness, lectii de aerobic, gimnastica pe uscat si in apa).

 

8 Letoonia Club Hotel, Amara Dolce Vita, Rixos Premium Belek

 

Detalii despre aceste hoteluri gasesti in articolul Turcia exclusivista: ultra all inclusive personalizat si sigur. Pentru oferte de vacanta la aceste hoteluri, poti contacta un tour operator specializat pe Turcia, cum este Tezz Tour .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea