Vacante

#grecia #vacanta #insule #vara 2010

De ce este Grecia o destinatie ieftina pentru vara 2010

Grecia ramane o destinatie atragatoare in 2010 chiar si vara, in varf de sezon. Ca urmare a protestelor si evenimentelor care i-au afectat imaginea, operatorii greci au fost nevoiti sa gaseasca noi modalitati de-ai incuraja pe turisti sa nu renunte la aceasta destinatie de vacanta.

Cei care vor sa vada Grecia in acest an au posibilitatea sa vada principalele destinatii turistice din aceasta tara la preturi avantajoase, cu pana la 40% mai mici decat de obicei. “Sunt programate pentru aceasta vara 26 de curse charter pe saptamana”, a declarat pentru acasa.ro Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. Este vorba despre charterele pe Rhodos, Creta, Corfu, Zakynthos, Kos, Santorini si Skiathos.


Oferte speciale de vacanta in Grecia. Doi intr-unul. Reduceri pana la 40%


Pentru a-si atrage clientii si a contracara pierderile suferite, operatorii de turism au lansat pe piata reduceri la vacante care nu erau in mod normal disponibile in aceasta perioada, au marit numarul ofertelor de last minute sau au lansat oferte atractive de tipul 2 in 1.

“Este adevarat ca grecii au umblat la preturi, in special cele din Grecia Continentala. Una dintre modificarile facute sunt reducerile tarifelor, care merg pana la 30-40%. Exista, apoi, ofertele speciale de tipul plateste unul, pleaca doi. La hotelurile de 4 si 5 stele, ofertele sunt mai ieftine” ne-a spus Traian Badulescu. De exemplu, o oferta speciala in Kokkini Hani (langa Heraklion ) costa de la 259 euro de persoana, conform agentiei Cocktail Holidays. Oferta este valabila pentru plecarile din prima saptamana a lunii iulie, la un hotel de 3 stele cu demipensiune.

Minicroaziera in Halkidiki. Sursa foto: acasa.roModificarea de preturi este confirmata si de alti operatori de turism. “In Grecia s-a constatat o schimbare a preturilor, spre deosebire de Antalya, de exemplu, unde nu au fost reduceri semnificative de pret”, ne-a spus Ana Maria Moanta, marketing director al agentiei  de turism turism . Astfel, in insulele care sunt destinatii turistice cunoscute, precum Rhodos, Creta sau Santorini exista preturi ceva mai mici decat anul trecut. In insula Rhodos, o oferta speciala costa in iulie de la 389 euro pentru un loc in camera dubla. Oferta este pentru un hotel de 4 stele cu demipensiune, conform agentiei Marshal Turism .

Reducerile facute acum sunt diferite de cele din capetele de sezon. Primele se raporteaza la sezonul turistic. Din toamna, preturile vor fi altele, sunt de parere operatorii de turism. “La sfarsitul lui august si inceputul lui septembrie, preturile sunt mai bune”, ne-a spus Ana Maria Moanta.

O alta destinatie favorita pentru vacantele din Grecia este Creta: “Ca destinatie, Creta se vinde bine in continuare”, ne-a spus Martin Bikfalvi, director general al agentiei Calibra. In privinta reducerilor, domnia sa afirma: “Reduceri sunt, dar nu foarte multe. In general sunt intre 5 si 7%, maxim 10%”. In Creta, o saptamana la un hotel de 2 stele incepe de la 199 euro de persoana, conform agentiei Calibra.

Peisaj in Grecia Continentala. Sursa foto: acasa.roUnii operatori de turism sunt mai rezervari in privinta reducerilor substantiale care ar fi facute in Grecia, dar confirma exista ofertelor speciale. “Nu putem spune ca anul acesta s-au ieftinit vacantele in Grecia. Au aparut insa foarte multe oferte speciale de tipul: "Plateste 1, pleaca 2 persoane!" sau oferte last minute cu reduceri”, ne-a spus Andreea Hoaghea, reprezentant al agentiei Perfect Tour.

In privinta tarifelor pentru vacanta in grecia in 2010, iata cateva exemple:  Creta: de la 299, Rhodos de la 199, Kos de la 179 euro, Santorini de la 399 euro sau Corfu la 179 euro. Este vorba despre hoteluri de 2 si 3 stele, conform agentiei Perfect Tour. Turistii pretentiosi, insa, trebuie sa mai scoata din buzunar inca aproximativ 200 euro, pentru categoria 4 si 5 stele. In Rhodos, o vacanta la inceputul lunii iulie costa de la 259 euro de persoana, conform agentiei Perfect Tour. Oferta include 7 nopti de cazare cu all inclusive la un hotel de 3 stele si bilet de avion.

Iar turistii satui de destinatiile foarte cunoscute pot sa incerce altceva. Cu toate problemele economice si de imagine, Grecia continua sa se promoveze turistic. Astfel, anul acesta au fost lansate noi destinatii de vacanta in aceasta tara. Una dintre ele este insula Lefkada. Alta destinatie nou lansata este reprezentata de Arhipelagul Cyclade.
 

De ce poti merge in Grecia linistit
 

In ceea ce priveste reactia romanilor la evenimentele din Grecia, parerile sunt impartite. Unii specialisti din domeniu sunt de parere ca romanii nu s-au lasat afectati de imaginea sifonata a Greciei. “Majoritatea calatoresc in Grecia  intre 15 iunie si 15 septembrie. Romanii nu au avut temeri legate de Grecia”, a declarat pentru acasa.ro Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

Peisaj in Corfu, din Palatul lui Achile. Sursa foto: acasa.roIn opinia altui specialist, romanii calatoresc chiar mai mult in aceasta tara decat o faceau in 2009: “Anul acesta au crescut insa cererile pentru Grecia comparativ cu anul trecut”, ne-a spus Andreea Hoaghea, reprezentant Perfect Tour.

Alti specialisti din domeniul turistic observa o oscilare in comportamentul turistului roman, in functie de ceea ce se anunta in tara. “Destul de multi romani au renuntat la Grecia in acest an, chiar si dintre cei care mergeau an de an in aceasta tara. Si nu neaparat din cauza celor intamplate in Grecia, ci din cauza reducerilor salariale si a situatiei economice din Romania. Pe de alta parte, in perioadele in care nu se fac astfel de anunturi de taieri de salarii, pensii, indemnizatii etc, romanul se obisnuieste cu criza si incepe sa calatoreasca din nou”, ne-a spus Martin Bikfalvi, director general al agentiei Calibra.

Insa opinia specialistilor este ca nu exista motive pentru ca turistii romani sa ocoleasca Grecia ca destinatie de vacanta. “Protestele si evenimentele socio-politice din Grecia au avut loc in Atena si Salonic. In restul Greciei si pe insule este liniste, operatorii de acolo fac tot ce le sta in putinta pentru a-i multumi pe turisti”, ne-a confirmat Martin Bikfalvi.

In final, concluzia este aceeasi: cea mai mare parte din Grecia este stabila, iar multe zone traiesc din turism si au, asadar, tot interesul sa ramana atragatoare. Evenimentele politice au loc in orase mari, ca Atena, unde turistii vin doar pentru o vizita scurta, nu pentru un sejur.

Insula Hydra. Sursa foto: acasa.roRomanii continua sa viziteze aceasta tara, in ciuda crizei economice, a problemelor si protestelor din Grecia sau a evenimentelor neprevazute precum norii de cenusa.

Grecia are suficienta varietate pentru a multumi orice turist roman si pentru a se potrivi cu un buget anume.


Care este destinatia favorita a romanilor pentru vacanta in Grecia


Cat despre preferintele romanilor, favorita este regiunea formata din peninsulele Kassandra , Sithonia si Muntele Athos: “ halkidiki este zona numarul 1 in topul preferintelor romanilor”, ne-a spus Traian Badulescu.

In ceea ce priveste regiunea Halkidiki, aceasta, impreuna cu Paralia Katerini&Olimpic Beach, raman unele dintre cele mai ieftine regiuni din Grecia pentru vacanta. “Pentru Halkidiki sunt tot felul de oferte speciale”, ne-a spus Ana Maria Moanta. La un hotel de 4 stele din Kassandra, se acorda reduceri de 10% pentru sejururile minime de 5 nopti din perioada 27.08 - 07.10.2010, conform agentiei Marshal Turism.

Daca in Halkidiki exista o mare diversitate de oferte, de la hotelurile luxoase la cele mai modeste, Paralia Katerini&Olimpic Beach este o destinatie potrivita in special pentru vacantele cu putine pretentii. In general, turistii care se gospodaresc singuri, dispusi sa mearga la cumparaturi si sa-si faca de mancare intr-o chicineta sunt cei care gasesc cele mai bune oferte in aceasta zona.

 

Pe tine te atrage ideea de a-ti petrece vacanta in Grecia? Ce crezi despre aceasta destinatie?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea