Vacante

#city pas #folosire city pas #avantaje city pas

De ce este bine sa folosesti un city pass in vacanta

Orasele turistice cauta in permanenta noi modalitati prin care pot atrage vizitatori, iar city passul a devenit una dintre cele mai cautate facilitati. Iti place sa vizitezi atractiile turistice, dar nu vrei sa mai stai la cozi interminabile de bilete, vrei sa folosesti transportul in comun fara sa ai grija biletelor de calatorie sau vrei sa beneficiezi de reduceri in restaurante? Atunci city passul este pentru tine, insa trebuie sa ai grija cum il folosesti, deoarece in caz contrar se va dovedi a fi o investitie scumpa si inutila.


Avantajele unui city pass

City passul este un card care iti permite sa intri gratuit la anumite obiective turistice si sa folosesti gratuit transportul in comun atunci cand esti in vacanta. Acestea sunt facilitati de baza pentru un city pass, insa pentru a atrage turistii, fiecare oras decide ce alte optiuni ofera: reduceri la restaurante, gratuitate la vizitarea altor obiective turistice, posibilitatea de a calatori cu sightseeing bus etc.

Un astfel de city pass poate fi gratuit pentru studenti sau pentru tineri pana la o anumita varsta, insa nu se intampla asa peste tot. In general, un city pass costa cateva zeci de euro, dar poate sa ajunga si la 200 de euro, in functie de perioada in care vrei sa il folosesti.

Cei mai multi turisti aleg city passurile atunci cand sunt presati de timp si vor sa viziteze cat mai mult in sejurul lor sau in city break.

Unul dintre marile avantaje ale city passului este acela ca te ajuta sa economisesti bani si timp. Daca ar fi sa aduni taxele de intrare la fiecare obiectiv turistic, plus preturile biletelor de calatorie cu metroul sau autobuzul, plus timpul pe care il petreci la cozile de bilete, iti vei da seama ca city passul este mana cereasca.

Cu city passul iti platesti, practic, in avans vizitele, astfel ca iti raman bani mai multi pentru suveniruri, haine si alte placeri personale.


Dezavantajele unui city pass

Ca orice lucru bun, si city passul are o latura mai putin atragatoare. Cand te vezi cu city passul in mana, esti decis sa nu ratezi niciun obiectiv turistic inclus in pret. Nu este usor sa alergi dintr-un colt in altul al orasului pentru a vizita muzeele si a bate galeriile de arta. Dupa doua zile, vei fi extenuat si cel mai probabil nu vei mai avea chef sa vizitezi ce ti-a mai ramas, ceea ce inseamna ca platesti pe city pass mai mult decat face.

Intereseaza-te din timp ce iti ofera un city pass, cat costa si daca merita investitia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea