Vacante

# sfaturi de vacanta #bani de buzunar #austria #statiuni montane austria

De cati bani de buzunar ai nevoie in statiunile montane din Austria

Austria este una dintre cele mai ofertante destinatii de ski, cu peste 800 de statiuni montane si aproximativ 20.000 km de partii. Pentru turistii romani, Austria este un obiectiv de top pentru vacanta de iarna. In functie de locatie, exista anumite cheltuieli de care este bine sa tii cont cand stabilesti suma alocata vacantei. Afla de cati bani de buzunar ai nevoie in statiunile montane din Austria.


Skipass in statiunile austriece


Skipass-ul constituie una dintre cele mai importante cheltuieli pentru pasionatii de ski. In regiunea Solden, de exemplu, un skipass pentru adulti costa 46.5 euro in varf de sezon si 45.5 euro in capete de sezon. Cei care cumpara un skipass de 6 zile platesc 238.5 euro de persoana. In Mayrhofen, un skipass de o zi costa 45 euro, iar unul pentru o zi si jumatate, 65.5 euro.

Avantajul skipass-ului consta in faptul ca poate fi folosit in mai multe locuri si ca include transportul cu autobuzul pentru schiori (ski bus).


Taxa de drum pe ghetar


O taxa care se adauga cheltuielilor intr-o statiune montana austriaca este taxa pe ghetar. Aceasta vizeaza numai turistii care nu schiaza.

Pentru masini personale, se percepe o taxa de 17-21 euro in statiunea Solden, in functie de numarul de persoane. Pentru motociclete, se plateste o suma de 5.5 euro pentru o persoana sau 8.5 euro pentru doua persoane. Drumul nu este deschis iarna.


Intrare la complexele termale


Una dintre activitatile de timp liber in statiunile austriece o reprezinta complexele termale. Cei care doresc sa se relaxeze pot merge la spa. Pentru un acces de 3 ore intr-un astfel de complex se plateste un bilet de 25 euro.


Mancarea in statiunile montane din Austria


In statiunile de ski se poate lua masa la unul dintre restaurantele de pe partie sau la hotel. Preturile variaza in functie de destinatie. In Zell am See, o masa pentru o familie de 4 persoane costa in jur de 60 euro.


Echipamentul de ski si snowboard

 

Daca nu pleci cu echipamentul de acasa, poti sa-l inchiriezi pe partie. In statiunea Achenkirch, de exemplu, pretul pentru echipament este intre 49 si 52 in decembrie 2012 si intre 39 si 49 euro in ianuarie 2013.

Sursa foto: flightcentre.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea