Vacante

#pregatiri vacanta #vacanta

Cum trebuie sa te pregatesti pentru o vacanta relaxanta

Daca singurul lucru la care poti sa te gandesti este urmatoarea vacanta, poate ar fi bine sa te pregatesti cat mai bine inainte de a pleca la drum. Chiar daca o vacanta presupune timp de calitate petrecut intr-un mod relaxant, daca nu reusesti sa aranjezi toate detaliile inainte de a pleca, se poate sa ai parte de surprize neplacute.

Pregatirea vacantei presupune anumite eforturi, dar practica ne invata ca orice alta abordare, implica mult stres suplimentar si zile de concediu irosite fara rost.

Scopul adevarat al unei vacante este deconectarea totala de orice factor care iti consuma atentia si concentrarea. Sa pleci de acasa cu laptopul nu se cheama vacanta, ci munca de la distanta. Asa ca, poate, este momentul sa reevaluezi abordarea.

Gestionarea situatiilor stresante este foarte importanta pentru mentinerea sanatatii. Chiar daca te descurci onorabil in viata de zi cu zi, facand fata provocarilor de la birou si din familie, mintea si corpul tau au nevoie de o pauza binemeritata  de cateva zile pentru a se reseta. Poti opta cu incredere pentru o cazare all inclusive in Venus ori poti aplica urmatoarele recomandari, pentru a face din urmatoarea vacanta o experienta relaxanta.

1. Alege un hotel cu servicii all inclusive

Este cea mai simpla metoda pentru a te deconecta de orice grija, inclusiv urmatoarea masa ori cafeaua de dimineata. Peisajele naturale vor fi mult mai atractive atunci cand te concentrezi exclusiv asupra lor sau cand te relaxezi pe plaja. Atunci cand vrei sa faci o pauza pentru o gustare, tot ce ai de facut este sa te decizi intre nenumaratele preparate gustoase pe care le ai la dispozitie.

2. Alege inteligent momentul calatoriei

Daca poti face aceasta alegere, cel mai bine este sa optezi pentru perioadele in care majoritatea turistilor sunt inca la munca, in orasele de resedinta. Evita calatoriile in perioadele anului cand jumatate din mapamond va incerca sa calatoreasca cu tine. Sarbatorile legale, Craciunul, sau luna august sunt cele mai aglomerate din an, iar rezultatul consta in drumuri blocate, trafic infernal si cozi stresante la imbarcarea si debarcarea din avion. Atunci cand beneficiezi de alegeri flexibile, decaleaza toate calatoriile din perioadele aglomerate, cu o zi doua. Sau, pentru vacanta de vara ori de ski, alege lunile mai putin cautate de turisti.

3. Organizeaza bine agenda

Lista cu lucruri de facut si obiective de vizitat din vacanta nu trebuie sa fie foarte lunga. Chiar daca esti un turist activ, acorda-ti mai mult timp liber in vacanta, pentru a te putea odihni sau pentru a improviza in functie de starea psihica si fizica de moment. Daca drumul pana la destinatie dureaza mai mult, rezerva o zi sau chiar doua doar pentru asta. Alfel, daca vrei sa ajungi rapid, probabil ca drumul va fi extrem de obositor si vei ajunge la destinatie intr-o stare avansata de epuizare.

4. Nu te stresa si ia lucrurile asa cum sunt

Evita sa te aglomerezi cu taskuri inainte de a pleca, doar pentru a lasa totul in ordine. Oricum, pe toata perioada cat vei lipsi se vor intampla lucruri, asa ca vei avea multe de rezolvat cand te vei intoarce. Respecta programul referitor la bagaje si pregatirile pentru plecare, iar cu o seara inainte odihneste-te.

5. Stabileste un buget

Vacanta in care pleci trebuie sa fie accesibila din punct de vedere financiar. Pune pe hartie cat costa transportul, cazarea, activitatile suplimentare si bilete de la obiectivele pe care le vei vizita. Mai adauga o suma pentru cheltuieli neprevazute, iar totalul nu trebuie sa reprezinte un factor de stres. In caz contrar, in loc sa te bucuri de experienta, vei privi fiecare cheltuiala ca o povara, iar ideea vacantei nu te va mai incanta foarte mult. S-ar putea chiar sa-ti para rau ca ai plecat.

Daca vrei sa te relaxezi in vacanta, va trebui sa fii sincer cu tine insuti despre alegerile pe care le faci, momentul pe care il alegi ca sa pleci si suma pe care esti dispus sa o cheltuiesti. Sunt trei conditii importante pentru ca experienta pe care o vei avea sa fie cu adevarat grozava.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea