Vacante

#turism #sarbatori de iarna #vacanta de iarna #sfaturi vacanta

Cum te pregatesti pentru vacanta de iarna

Vacanta de iarna constituie urmatorul concediu important, iar pentru reusita acesteia, este bine sa pregatesti din timp aceasta calatorie. Mai ai 3 luni pentru a gasi cele mai bune oferte in raport calitate-pret si pentru a-ti planifica activitatile de vacanta.

Iata cum sa te pregatesti pentru vacanta de iarna:

1. Decide perioada in care vrei sa calatoresti in iarna

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa decizi perioada de calatorie. Ai nevoie de date precise ori de cate ori cauti un zbor, o oferta de cazare, cand verifici evenimentele care au loc in destinatia aleasa etc. Fa cererea de concediu din timp, pentru a sti sigur ca vei putea pleca. Apoi, daca faci toate rezervarile, nu va mai putea interveni nimic la serviciu.

2. Cauta cea mai buna cazare pentru vacanta de iarna

Preturile la cazare sunt mai mari de sarbatori decat in perioada imediat urmatoare, iar preturile pentru vacantele de Revelion sunt mai mari decat cele pentru Craciun. De asemenea, se poate ca pretul unei camere de hotel in perioada sarbatorilor de iarna sa fie mai mare daca rezervi direct la receptie comparativ cu o rezervare prin agentie.

In functie de nevoile personale, ia in calcul, pe langa hoteluri, posibilitatea unei cazari in vile, apartamente, case de oaspeti etc. Cand planifici din timp cazarea pentru vacanta de iarna, ai mai multe optiuni. Daca bugetul este foarte limitat, petrece sarbatorile acasa, cu prietenii si pleaca imediat dupa Anul Nou, cand preturile la cazare scad.

Nu uita sa alegi o locatie cat mai buna pentru hotel sau locul in care stai. Iarna este dificil sa te deplasezi pe distante mari. Cel mai rapid mijloc de transport este metroul in multe orase europene.

3. Alege zborurile de dimineata in vacanta de iarna

Perioada sarbatorilor de iarna este foarte aglomerata pe aeroporturi. Din cauza problemelor cu vremea, uneori se intampla sa apara intarzieri sau anulari de curse. Iarna, este bine sa ai zborul cat mai de dimineata. Vei evita cozile mari in aeroport si vei avea mai multe sanse sa gasesti un alt zbor in aceeasi zi daca se intampla sa fie anulata cursa ta.

Profita de discounturile pe care le fac companiile aeriene pentru cursele din orarul de iarna. Daca ai pregatiti banii pe card, poti monitoriza ofertele speciale pana gasesti ceea ce te intereseaza.

4. Planifica un program de activitati pentru vacanta de iarna

Verifica programul pietelor de Craciun din locatia in care calatoresti, programul muzeelor si salilor de spectacol. La concertele de Craciun si Anul Nou se pot cumpara biletele de pe internet. Daca vei calatori cu familia, este important sa ai fixate cateva vizite si activitati de vacanta pentru concediul de iarna. Inclusiv skipass-urile se pot cumpara online, pentru a evita cozile in statiunile de schi. In plus, multe dintre biletele achizitionate online au un pret mai mic decat cele de la casa.

5. Pregateste bagajul pentru vacanta de iarna

Gandeste-te din timp la lucrurile de care ai nevoie in bagajul de vacanta. Cumpara cadouri sau haine groase si pregateste-le pentru a castiga timp. Centrele comerciale din strainatate sunt deosebit de atractive in sezonul de iarna, insa numai in sezonul reducerilor, incepand cu ianuarie-februarie, preturile devin semnificativ mai mici.

Foto: msn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea