Vacante

#agent de turism #agentie de turism #planificare vacanta #programare agentie de turism

Cum te pregatesti pentru intalnirea cu agentul tau de turism

Cand te decizi sa apelezi la o agentie de turism pentru planificarea vacantei , este recomandat sa-ti faci o programare si sa pregatesti un set de intrebari. Profita de ocazia de a discuta cu un agent specializat in destinatia care te intereseaza pentru a afla cat mai multe detalii despre locul in care urmeaza sa calatoresti.

Iata cum sa te pregatesti pentru intalnirea cu agentul tau de turism:

1 Destinatia aleasa

In primul rand, trebuie sa stii destinatia in care vrei sa calatoresti sau lucrurile pe care vrei sa le faci in vacanta. In primul caz, dupa ce ti-ai ales destinatia, poti incepe cautarile pe internet pentru a vedea care sunt agentiile de turism sau tour operatorii care vand vacante in acea destinatie. In acest fel ii poti contacta pentru a stabili niste intalniri. Este mai bine sa suni inainte pentru a te asigura ca nu astepti prea mult.

In al doilea caz, nu stii unde vrei sa mergi si astepti o sugestie din partea unui specialist, conform nevoilor tale. La fel ca in primul caz, este recomandat sa stabilesti o intalnire. De exemplu, daca te-ai hotarat sa mergi pentru prima oara intr-o croaziera, va fi nevoie sa vorbesti cu o agentie specializata in acest tip de vacante.

2 Stabileste intalnirea

Contacteaza un agent de turism la telefon sau pe emailul oficial pentru a solicita o intalnire. In acest fel nu vei risca sa pierzi degeaba timpul pe drum sau sa fii presat din cauza altora care asteapta dupa tine.

Mai mult, ai posibilitatea de a cere sa vorbesti cu un agent care a vizitat locatia in cauza. Desigur,poti fi servit si daca te decizi pur si simplu sa intri intr-o agentie, insa depinde mult de momentul ales.

3 Fa o lista cu intrebari despre vacanta

Fa o lista cu intrebari despre lucrurile care te intereseaza. Daca nu esti pregatit, ai putea omite detalii care sa te streseze mai tarziu, ca de exemplu, daca la hotelul in cauza exista miniclub gratuit pentru copii.

Decat sa fie nevoie sa pierzi ore intregi cautand pe internet sau intreband prietenii, mai rapid si mai simplu este sa ceri agentului lamuriri . Fii sincer in ceea ce priveste banii, problemele de sanatate sau alte aspecte importante, pentru a putea primi cele mai bune solutii.

4 Ce este bine sa stii

Daca esti multumit de servicii, poti pastra cartea de vizita a agentului. In viitor, ii vei putea scrie personal sa-i ceri noi oferte. Acesta iti stie deja preferintele si va putea sa-ti faca o oferta personalizata.

Sursa foto: luxury-travel-deals.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea