Vacante

#viza #viza turistica #viza turistica egipt #egipt #viza egipt #ambasada #vama

Cum se obtine viza turistica pentru Egipt

O vacanta in Egipt , mai ales pentru prima vizita in aceasta tara, reprezinta una dintre cele mai inedite si mai frumoase experiente pe care le poti avea ca turist. Peisajele, cultural, limba, vestimentatia, totul este altfel aici. Insa o formalitate care trebuie indeplinita o reprezinta obtinurea vizei de turist. Iata in continuare ce trebuie sa stii despre aceasta procedura.

Viza in scop turistic

Conform MAE, cetatenii romani care calatoresc in scop turistic in Republica Araba Egipt au nevoie de viza. Aceasta poate fi obtinuta chiar pe aeroport, platind o taxa de aproximativ 20 USD (15 euro).  Pasaportul pe care iti este aplicat autocolantul de viza trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data intrarii in Egipt.

Este bine de stiut ca in aceasta tara valuta preferata o reprezinta dolarii americani. Poti plati si in lire egiptene, dar in foarte multe locuri este acceptata valuta, cea mai cautata, de departe, fiind cea USD, nu euro.

Ce formular ai de completat

La intrarea si la iesirea din Egipt ti se da de completat o fisa (ca un cartonas) pe care trebuie sa scrii principalele date de identificare, scopul si durata vizitei. Ministerul de Externe subliniaza importanta redarii corecte a respectivelor informatii. Acestea sunt salvate intr-o baza de date si, la un eventual control, aceste date trebuie sa corespunda.

Un exemplu concret este momentul in care te intorci acasa sau cand iesi din Egipt temporar, pentru a vizita Israelul, Iordania etc. Din Egipt se organizeaza multe astfel de excursii optionale , in timpul sejururilor pe riviera egipteana. De exemplu, daca stai o saptamana la Marea Rosie in Egipt si pleci pentru o zi sa vizitezi Ierusalimul, va trebui sa completezi acel formular de cate ori intri si iesi din Egipt.

Cum obtii viza de turist prin agentie

Daca iti petreci vacanta in egipt si cumperi un sejur de la o agentie, vei avea mai putine batai de cap. Si Ministerul de Externe recomanda persoanelor care calatoresc in Egipt, in scop turistic, sa foloseasca numai operatori acreditati.

Viza de Egipt se obtine la sosirea pe aeroportul de la destinatie. Taxa de viza se achita la agentie, de obicei, odata cu plata sejurului, adica inainte de plecare. Agentiile care ofera in pachetul de vacanta si asistenta locala pun la dispozitia turistilor reprezentanti care se ocupa in locul turistilor de formalitatile de la vama.

Acest lucru inseamna ca, odata intampinat de un reprezentant al agentiei, acesta va vorbi cu autoritatile, le va da pasaportul tau si va obtine viza pentru tine. Poate fi de ajutor, deoarece tot reprezentantul agentiei iti explica ce anume trebuie sa completezi pe cartonasul pe care-l primesti la vama.

Este bine sa stii despre viza de Egipt

• Pasaportul cu viza pe el, impreuna cu alte documente si valori personale, trebuie pastrate in locuri sigure.

• Site-urile care iti pot fi utile sunt cel al Ministerului Afacerilor Externe din Egipt si cel al Ambasadei Romaniei din Republica Araba Egipt.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea